Perdele forestiere, sădite de 450 de voluntari, pentru protecţia drumurilor şi culturilor în Bărăgan

Perdele forestiere, sădite de 450 de voluntari, pentru protecţia drumurilor şi culturilor în Bărăgan

Voluntarii au participat la plantări de puieţi FOTO ViitorPlus

450 de voluntari pasionaţi de mediu, elevi, angajaţi ai unor companii şi reprezentanţi ai comunităţilor locale, au participat în luna noiembrie la plantarea a 3.000 de puieţi de plop, păducel, ulm şi sălcioară, reprezentând 2,5 hectare de perdele forestiere în comunele Roseţi şi Chirnogi, judeţul Călăraşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Împăduririle s-au făcut de-a lungul DN41 dar şi în jurul culturilor agricole, având rol de protecţie pe termen lung. Iniţiativa de plantare face parte din programului „Adoptă un copac!ˮ, focalizat pe creşterea de perdele forestiere, care altfel nu ar exista, fiind sădite exclusiv din fonduri private, atrase de asociaţia ViitorPlus de la companii şi persoane fizice. Activităţile de împădurire, cu implicarea voluntarilor, au rol important educativ în domeniu. Iată ce spun voluntarii la finalul unei zile de împădurire în cadrul programului „Adoptă un copac!ˮ:
 
Încă 8 hectare aşteaptă voluntari
 
Plantările de perdele forestiere din această toamnă au fost posibile atât datorită celor 450 de voluntari pasionaţi de protejarea naturii, elevi de la 2 licee din Călăraşi, elevi ai şcolilor din com. Chirnogi, dar şi angajaţi în cadrul companiilor care au susţinut şi financiar programul. Toţi cei care doresc să participe activ la sădirea a încă 8 hectare de perdele forestiere, la prevenirea înzăpezirii drumurilor în timpul iernii, pot deveni părinţi de copăcei în programul „Adoptă un copac!ˮ, alegând unul dintre pachetele de beneficii disponibile https://www.viitorplus.ro/adoptauncopac 
 
Vă recomandăm şi:

 

citeste totul despre: