Pensionări ilegale pe caz de boală. O doctoriţă şi o asistentă din Lehliu, trimise în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionări medicale pe bani Foto:Arhivă Adevărul
Pensionări medicale pe bani Foto:Arhivă Adevărul

O doctoriţă şi o asistentă din Comisia de expertiză medicală de recuperare a capacităţii de muncă Lehliu-Gară au fost trimise în judecată, după ce, în luna ianuarie a acestui an, au căzut în plasa procurorilor  în timp ce primeau bani şi cadouri pentru pensionări ilegale.


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar a Corinei Ileana Dima, şef al Biroului de Expertiză Medicală Călăraşi (până în data de 15 februarie) şi medic primar expertiză medicală în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Lehliu – Gară, pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată (130 acte materiale).

În acelaşi dosar este judecată şi Paula Achim, asistent social în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Lehliu – Gară, luare de mită în formă continuată (56 acte materiale) şi complicitate la luare de mită în formă continuată (72 acte materiale).

Din rechizitoriul întocmit de procurori a reieşit că cele două au primit bani în octombrie 2014 - ianuarie 2015, de la peste 180 de persoane pentru facilitarea pensionării pe motiv de boală.

Sume cuprinse între 5 şi 200 de lei

"În perioada 28 octombrie 2014-18 decembrie 2014, în calitate de şef al Biroului de Expertiză Medicală şi medic primar expertiză medicală în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Lehliu – Gară, inculpata Dima Ileana Corina a primit de la 130 de persoane ( denunţători în cauză) sume cuprinse între 5 şi 200 lei şi produse alimentare, totalizând 6.638 lei, cu ocazia derulării procedurilor pentru emiterea şi remiterea deciziilor medicale asupra capacităţii de muncă care intrau în atribuţiunile sale de serviciu şi în legătură cu acestea", a anunţat Direcţia Naţională Anticorupţie.

A asistat când şefa primea bani

Procurorii spun că în aceeaşi perioadă, Paula Achim, asistent social la aceeaşi instituţie, a primit de la 56 de persoane sume cuprinse între 5 şi 60 lei şi produse alimentare în valoare totală de 1.125 lei, cu ocazia preluării documentelor medicale ale acestora sau cu ocazia remiterii deciziilor medicale asupra capacităţii de muncă, în virtutea atribuţiunilor de serviciu. De asemenea, aceasta a asistat la 72 acte de luare de mită ale şefei sale, Ileana Corina Dima pe care nu le-a denunţat sau/şi a primit parte din obiectul infracţiunii de corupţie.

"Activitatea derulată în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Lehliu – Gară, de către comisia formată din inculpatele Dima Ileana Corina şi Achim Paula, a constat preponderent în emiterea deciziilor medicale asupra capacităţii de muncă, document în baza căruia pacienţii solicitau acordarea pensiei de invaliditate de către Casa Judeţeană de Pensii.

Deciziile comisiei de expertiză medicală se emiteau atât pentru cazurile noi, cât şi pentru cele deja aflate în evidenţă, pentru care se împlinea termenul de revizuire. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Călăraşi", spun procurorii DNA.

 

Vă recomandăm şi:

Pensionări ilegale pe caz de boală. O doctoriţă şi o asistentă din Lehliu, prinse în flagrant când luau şpagă

Bolnavi închipuiţi, pe banii statului. Artizanele reţelei de pensionări ilegale rămăn în arest

Reţeaua escrocilor cu pensii de invaliditate, anihilată. Peste 200 de persoane au obţinut 6 milioane de lei din boli închipuite

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, acuzată că i-a acordat soţului cel mai grav grad de handicap şi pensie de invalid

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite