Pe podium la Campionatele Europene din Belgia. Aur şi argint pentru canotorii din Călăraşi

Pe podium la Campionatele Europene din Belgia. Aur şi argint pentru canotorii din Călăraşi

Alexandru şi Georgiana, mândria Călăraşiului Foto:CSM Călăraşi

Sportivii români au cucerit nu mai puţin de şase medalii de aur, una de argint şi una de bronz, duminică, în finalele Campionatelor Europene de canotaj pentru juniori de la Hazewinkel (Belgia). Printre medaliaţi se regăsesc şi doi sportivi legitimaţi la CSM Călăraşi: Georgiana Vasile şi Alexandru Chioseaua. Ambii canotori sunt antrenaţi la Călăraşi de Daniel Bănăţeanu şi Eugen Suciu.


Georgiana Vasile a câştigat aurul cu echipa de 8+1 feminin(Paula Logofătu, Diana Mihai, Anca Filip, Simona Napa, Beatrice Parfenie, Mădălina Petreanu, Iuliana Crefelian, Georgiana Palaşca; 06:21.30), iar Alexandru Chioseaua, argintul, cu echipajul masculin 4 vâsle (Alexandru Bârsan, Constantin Adam, Adrian Ilie; 06:00.54).
Delegaţia Romaniei, condusă de antrenorul federal Dorin Alupei, avea ca obiectiv câştigarea a trei medalii şi două clasări pe locurile 4-6. La competiţie au participat 450 de sportivi în 152 de echipaje din 31 de ţări, notează Agerpress. România a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii (6-1-1), urmată de Italia (2-5-0), Franţa (1-2-0) etc.
 

Vă recomandăm şi:

Campionii pe care nu îi ştim: marii sportivi anonimi care aduc României zeci de medalii de aur la olimpiade şi competiţii internaţionale

VIDEO Premieră în nataţia românească. Cinci sportivi au înotat 50 m pe sub apă

Romeo Stavarache şi Asociaţia Top Sport Bacău, cercetaţi penal de DNA pentru finanţări de milioane de euro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: