Patru suspecţi de furtul a 32 de acumulatori cu capacitate mare de stocare din reţeaua de telefonie, reţinuţi

Patru suspecţi de furtul a 32 de acumulatori cu capacitate mare de stocare din reţeaua de telefonie, reţinuţi

Acumulatorii au fost recuperaţi FOTO IPJ Călăraşi

Cinci persoane, dintre care 4 au fost reţinute, bănuite de furtul unor acumulatori cu capacitate mare de stocare au fost săltate de poliţiştii călărăşeni, în urma unor percheziţii efectuate în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Poliţiştii călărăşeni au descins pe 15 mai în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi sustras acumulatori cu capacitate mare de stocare. Au fost efectuate 8 percheziţii domiciliare, iar patru persoane au fost reţinute.
 
Conform anchetatorilor, în urma anchetei au rezultat indicii că, în perioada ianuarie – mai, persoanele în cauză ar fi sustras acumulatori cu capacitate mare de stocare, din siturile de telefonie mobile ale operatorilor privaţi, ulterior, comercializându-i prin intermediul unor anunţuri postate pe internet.În urma percheziţiilor au fost descoperiţi şi ridicaţi 32 de acumulatori sustraşi din diferite situri, prejudiciul total, în cuantum de aproximativ 14.500 euro a fost recuperat în proporţie de 60%.
 
Cinci persoane au fost conduse la sediul poliţiei, iar în urma administrării probatoriului, 4 persoane, cu vârste cuprinse între 38 şi 64 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat.
 
La activităţi au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalistică şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, precum şi poliţişti din Ilfov şi Giurgiu. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul de specialitate a Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările