Patru staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice vor funcţiona din 5 octombrie. Acces gratuit timp de o lună

Patru staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice vor funcţiona din 5 octombrie. Acces gratuit timp de o lună

Patru staţii vor fi funţionale la Călăraşi din data de 5 octombrie FOTO Facebook/PMC

Patru staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice vor fi funcţionale la Călăraşi începând cu data de 5 octombrie. Autorităţile locale au instalat deja echipamentele, iar în aceste zile se efectuează probe ale softurilor. Timp de o lună după ce vor fi deschise, călărăşenii le vor putea folosi gratuit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Municipiului Călăraşi finalizează implementarea proiectului cu titlul “Înfiinţare staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice în Municipiul Călăraşi” finanţat din Fondul de Mediu.
 
Valoarea totală a proiectului este de 794.539,20 lei inclusiv TVA lei, la care bugetul local, conform cerinţelor de finanţare, contribuie cu 10%. 
 
“Primăria Municipiului Călăraşi rezolvă încă una dintre solicitările cetăţenilor posesori de autovehicule electrice atât din municipiu cât şi a celor care sunt în tranzit, şi care contribuie astfel, la îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. 
De asemenea, proiectul satisface nevoile deţinătorilor inclusiv a celor care locuiesc la bloc, permiţând astfel, alimentarea din spaţii publice a acestor autovehicule”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Călăraşi.. 
 
În municipiu sunt deja instalate cele 4 staţii de reîncărcare în următoarele locaţii : 
- Str. 1848 – parcare 
- B-dul 1 Mai parcare spital judeţean 
- Str. Flacăra – parcare sediu Primărie 2 
- Str . Stejarului -parcare fostul sediu BancPost
 

Echipamentele sunt în probe

 
În aceste zile se efectuează probe ale softurilor şi teste ale echipamentelor, urmând că în data de 5 octombrie să fie efectuată recepţia la terminarea lucrărilor, imediat urmând ca staţiile să devină funcţionale, cu o lună de gratuitate pentru toţi utilizatorii. 
 
Staţiile respectă Standardul IEC 61851 (Sistem de incărcare conductivă pentru vehicule electrice), echipate cu 3 prize şi conectori de tip 2 pentru vehicule, conform descrierii din Standardul EN62196-2, 1 priză pentru încărcarea în curent alternativ şi 2 prize pentru încărcare în curent continuu, cu conectori ai sistemului de reîncărcare combinat Combo 2, conform descrierii din Standardul EN62196-3, pentru încărcarea în curent continu. 
 
De asemenea, ele prezintă acces deschis de management şi operare care permite identificarea locaţiei, monitorizarea în timp real a functionalitătii, disponibilitătii, cantitătii de energie transferate. Accesul permite interconectarea şi comunicarea cu alte instalaţii similare în timp real; asigură 3 locuri de parcare, egal cu numărul punctelor de reincărcare aferente staţiilor, destinate exclusiv incărcării vehiculelor electrice; asigură accesul permanent şi nediscriminatoriu al publicului; echiparea staţiilor de reincărcare este realizată cu meniu în limbă romană şi în limbă engleză, care comunică prin protocol de tip OCPP-Open Charge Point Protocol-minim 1.5.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările