Patru hoţi de curent electric, prinşi de poliţişti la Dragalina

Patru hoţi de curent electric, prinşi de poliţişti la Dragalina

Instalaţie clandestină de curtent electric FOTO Adevărul

Patru persoane din comuna Dragalina s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinse folosind instalaţii clandestine pentru racordarea la reţeaua de energie electrică.Pe 15 ianuarie, poliţiştii din cadrul Postului Dragalina, în colaborare cu reprezentanţii unei societăţi de distribuţie a energiei electrice, au organizat o razie pentru prevenirea şi combaterea furturilor de energie electrică.

 
Astfel, au fost depistate 4 persoane care  ar fi folosit instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţeaua de energie electrică.
Conform legislaţiei în vigoare, intervenţiile asupra echipamentelor de măsurare a consumului de energie electrică, în scopul înregistrării unui consum mai mic, reprezintă furt calificat, infracţiune prevăzută şi pedepsită ca atare de Codul Penal.
"Vă sfătuim să nu acceptaţi „ofertele” venite din partea unor persoane neautorizate şi să nu permiteţi accesul acestora la instalaţiile de energie electrică în vederea efectuării unor modificări de orice natură, menite să împiedice înregistrarea cantităţilor reale de energie electrică consumate", avertizează poliţiştii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: