Patru bărbaţi, aflaţi pe un iaht eşuat la Dunăre, salvaţi de poliţiştii de frontieră

Patru bărbaţi, aflaţi pe un iaht eşuat la Dunăre, salvaţi de poliţiştii de frontieră

Iahtul a fost repus pe linia de plutire Foto:Poliţia de Frontieră

Patru persoane care se aflau pe un iaht ce eşuase pe Dunăre, într-o zonă deosebit de periculoasă, unde curenţii erau puternici, au fost salvate de poliţiştii de frontieră călărăşeni. Alarma s-a dat în urmă cu două seri, când unul dintre pasageri a anunţat autorităţile.


Bogdan Marian I., unul dintre pasageri, a povestit că se află împreună cu alte trei persoane, toţi cetăţeni români, pe o ambarcaţie tip iaht, eşuat pe un banc de nisip la confluenţa râului Argeş cu fluviul Dunărea. În urma solicitării primite, oamenii legii au plecat rapid cu o ambarcaţiune a Poliţiei de Frontieră pentru a-i salva.

Ajunşi la faţa locului, aceştia au constatat că o ambarcaţiune sub pavilion românesc se afla eşuată pe o banchiză de nisip la aproximativ 70 m de malul românesc al fluviului Dunărea, într-o zonă unde curentul apei acţiona destul de periculos.

După o oră de intervenţie, autorităţile au reuşit să pună iahtul pe apă, iar cele patru persoane şi-au continuat deplasarea pe Dunăre, după ce poliţiştii de frontieră s-au asigurat că aceştia nu au nevoie de îngrijiri medicale, iar ambarcaţiunea se află în perfectă stare de funcţionare.
 

Vă recomandăm şi:

Cinci sirieni, care au traversat ilegal Dunărea, prinşi de poliţiştii de frontieră. Fugarii încercau să ajungă în Germania

Poliţia de Frontieră a prins şapte sirieni care au trecut Dunărea cu barca, din Bulgaria la Seaca

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările