Parteneriat româno-bulgar pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. Proiectul are o valoare de 949.799 euro

Parteneriat româno-bulgar pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. Proiectul are o valoare de 949.799 euro

Primarul municipalităţii Pavlikeni, la Consiliul Judeţean Călăraşi FOTO Facebook/CJ

Consiliul Judeţean Călăraşi şi Municipalitatea Pavlikeni, districtul Veliko Târnovo, Bulgaria a semnat miercuri, 1 1iulie, pe malul Borcei, un acord de parteneriat pentru managementul situaţiilor de urgenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Documentul are ca obiect proiectul "Managementul eficient al situaţiilor de urgenţă în regiunea transfrontalieră Călăraşi - Veliko Târnovo", partener lider - Consiliul Judeţean Călăraşi, partener 2- Municipalitatea Pavlikeni, Regiunea Veliko-Tarnovo, Bulgaria, partener 3- Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi ”General de brigada Barbu Pârăianu”. Proiectul cu o valoare totală de 949 799.45 euro are următoarele activităţi: în Bulgaria- consolidarea malurilor râurilor din Pavlikeni: lucrări de reparaţie şi reabilitare pentru îmbunătăţirea conductivităţii albiei râurilor MIhalska şi Lomya, iar în România- achiziţionarea de echipamente de intervenţie specializate.
 
Ce echipamente vor fi achiziţionate
 
Conform Consiliului Judeţean Călăraşi, este vorba despre un autovehicul pe şenile cu remorcă, în valoare de 300.000 euro, cu capacitate de rulare atât pe drumuri publice cât şi pe teren accidentat (teren mlăştinos, canale de irigaţii, vaduri etc.) şi în situaţii meteo periculoase (zăpezi abundente, viscol) - pentru ISU Călăraşi; un vehicul de teren echipat cu camere de vizibilitate redusă (infraroşu sau termic). Acesta  va fi utilizat pentru a interveni în situaţii de urgenţă atât pentru salvarea oamenilor, cât şi pentru animale şi poate fi folosit cu uşurinţă pentru observarea caselor, asigurarea şi limitarea infracţiunilor contra proprietăţii, bărci echipate cu camere cu vizibilitate redusă (camera infraroşu sau termică) pentru intervenţie şi pază în zonele inundate, asigurând astfel accesul din apă.
 
În cadrul proiectului vor fi organizate exerciţii comune şi vor fi elaborate şi semnate parteneriate comune de către ambele regiuni. Rezultatele proiectului vor contribui la o mai bună protecţie a populaţiei, în situaţii de urgenţă, prin acţiuni de prevenire şi intervenţie, iar numărul populaţiei care va beneficia va fi de peste 300.000 de persoane. Acordul de parteneriat a fost semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă şi de către primarul municipalităţii Pavlikeni, Emanuil Manolov.
 
citeste totul despre: