Parcurile industriale, o afacere păguboasă. Terenul de sub ele valorează însă milioane de lei

Parcurile industriale, o afacere păguboasă. Terenul de sub ele valorează însă milioane de lei

Clădirile de la Carfil, unde acum activează 41 de firme, au fost evaluate la suma de 2,2 milioane de lei. Foto: Stelian Grăjdan

Licitaţia pentru vinderea parcurilor Metrom şi Carfil a fost anulată din lipsă de ofertanţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru licitaţia organizată pentru vânzarea celor două parcuri industriale din proprietatea Consiliului Judeţean, Metrom şi Carfil, nu s-a înscris însă niciun investitor interesat. CJ Braşov a încercat în luna decembrie a anului trecut să vândă câte 74% din acţiunile celor două parcuri.

Pentru 74% din Metrom Industrial Park, CJ Braşov ar fi vrut să obţină cel puţin 260 de lei per acţiune, respectiv 19.416.800 lei pentru pachetul de 74.680 de acţiuni, în timp ce la Carfil Industrial Park suma vizată pentru acelaşi procent era de 135 de lei per acţiune, respectiv 11.637.270 lei pentru pachetul de 86.202 acţiuni.

Terenuri şi clădiri de valoare

La Metrom valoarea terenurilor este de un milion de lei, peste 63.000 de metri pătraţi, a clădirile de 4 milioane de lei, în timp ce utilajele şi instalaţiile au fost evaluate la suma de 75.126 de lei. Aici îşi desfăşoară activitatea 22 de firme, iar mai bine de jumătatea dintre acestea au contracte de închiriere pentru spaţii pentru mai mult de 40 de ani, ceea ce ar putea fi un impediment pentru viitorul acţionar majoritar.

Şi la Carfil clădirile valorează 2,2 milioane de lei, dar terenul, aproape 19.000 de metri pătraţi, ddoar 234.000 de lei. Pentru a participa la licitaţie, cei interesaţi trebuie să plătească o taxă de 100 de lei, la care se adaugă caietul de sarcini în valoare de 500 de lei şi o garanţie de 50.000 de lei, care se restituie celor care nu au câştigat.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările