Alerta de vreme rea a fost actualizată: Vin 3 zile cu fenomene extreme în toată ţara

Alerta de vreme rea a fost actualizată: Vin 3 zile cu fenomene extreme în toată ţara

vremea rea continuă să facă ravagii în România. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a actualizat informarea de ploi, vânt puternic şi instabilitate accentuată. Astfel, de duminică, 31 mai, şi până miercuri, 3 iunie, ora 23.00, în majoritatea regiunilor se vor înregistra manifestări de instabilitate atmosferică, cantităţi de apă însemnate, intensificări temporare ale vântului.

Prognoza meteo: Ce fenomene extreme lovesc România în luna iunie. Unde se anunţă furtuni violente şi ploi

Prognoza meteo: Ce fenomene extreme lovesc România în luna iunie. Unde se anunţă furtuni violente şi ploi

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat prognoza pentru prima lună de vară, valabilă între 1 şi 29 iunie. O lună de instabilitate atmosferică şi temperaturi ridicate. Până vine căldura, săptămâna viitoare vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit, dar din 8 iunie vine vara adevărată, cu temperaturi normale pentru această perioadă.

Peste 700 de poliţişti, pe teren în perioada minivacanţei de 1 iunie

Peste 700 de poliţişti, pe teren în perioada minivacanţei de 1 iunie

Peste 700 de poliţişti sunt la datorie pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de minivacanţa de 1 iunie. În contextul minivacanţei prilejuite de sărbătorirea Zilei de 1 Iunie, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au fost luate măsuri suplimentare pentru prevenirea faptelor ilegale, prin asigurarea unei prezenţe suplimentare a efectivelor de ordine publică.

America e în flăcări. La propriu. Zeci de oraşe sunt teatrul manifestaţiilor civice de protest ca urmare a morţii lui George Floyd, cetăţean de culoare, proteste care au degenerat în violenţe de stradă, ulterior în atacuri şi distrugeri ale proprietăţii particulare şi furturi din magazine.

acum 2 zile · comentarii (80)

Suntem, deja, în al II-lea secol în care omenirea caută să cunoască dar şi, probabil, să accepte noi civilizaţii din alte galaxii, iar eu mă simt jenat că foarte mulţi vectori de opinie ai societăţii româneşti nu sunt pregătiţi să cunoască, să comunice, şi mai ales să îi respecte pe romii de lângă ei. Romii lângă care se află de aproape un mileniu.

acum 2 zile · comentarii (16)

Primul val al crizei COVID-19 pare să fi trecut. Societatea a trecut un important test de rezilienţă, de răbdare, de înţelegere a provocărilor uriaşe aduse de această criză. La fel, şi noi, ca indivizi. Şi, mai ales, am dat dovadă de solidaritate cu statul şi cu instituţiile sale, am acceptat şi - în mare parte - am respectat reguli şi restricţii fără precedent în ultimii 30 de ani.

acum 3 zile · comentarii (2)

Experienţa politică a lui Ponta la asta se reduce. Bogaţii trebuie „pedepsiţi” pentru că sunt prea bogaţi, prin impozitare progresivă până la 90%, iar cei săraci, care uneori refuză joburi pentru că nu sunt de nasul lor, să primească gratis de la stat, adică din impozitele aplicate bogaţilor, cele necesare traiului. Nu este vreo inovaţie. Zeci de ani de socialism şi comunism îi dau dreptate. Cum altfel poţi obţine voturi, fără eforturi deosebite?

acum 17 ore · comentarii (19)

Criza provocată de pandemia COVID-19 a adus şi momente de incertitudine cu privire la viitor, însă trebuie privită ca o oportunitate de evoluţie atât la nivel individual, organizaţional, cât şi ca societate. De aceea primul pas pe care companiile au nevoie să îl facă este să găsească soluţii pentru provocările imediate cu care se confruntă: munca în echipă, leadershipul şi recrutarea.

acum 2 zile · comentarii (0)

Pe data de 4 iunie 1920, prin tratatul de la Trianon, semnat între puterile câştigătoare al primului război mondial, printre care şi România, şi Ungaria, se recunoaşte graniţa firească dintre cele două state vecini. Practic vorbim de certificatul de naştere al României Mari, un prim document internaţional care confirma câştigurile teritoriale ale regatului român.

acum 18 ore · comentarii (6)

Un proiect de lege, ajuns acum la Camera Deputaţilor, e subiectul unor crîncene discuţii despre revoluţia în managementul instituţiilor de cultură. Victimele sînt chiar instituţiile, căci măsurile posibil bune din acest proiect sînt calul troian al unor intervenţii poate nu toxice, dar clar fără multă gîndire în spate.

Protestatarii din Piaţa Victoriei şi din alte pieţe, activiştii grupurilor de tip #Rezist sau toţi cei care sunt numiţi, în bătaie de joc, TFL-işti au primit luni seara o veste extraordinară: lupta lor nu doar că n-a fost în zadar, dar a fost şi perfect justificată. Iar pentru anunţarea unei asemenea victorii, nu se putea găsi un menestrel mai adecvat decât Tudorel Toader.

Trebuie să conştientizăm că în contextul creşterii gradului de digitalizare a vieţii cotidiene, România poate deveni un jucător important la nivel mondial în zona de IT&C. Creativitatea şi hărnicia programatorilor români pot fi bazele pentru dezvoltarea unor produse cu valoare adăugată ridicată care să scoată România în câţiva ani dintr-o potenţială middle income trap.

În cele câteva cuvinte scrise „În loc de introducere” pentru noua lui carte, profesorul Lucian Boia atrage atenţia că aceasta, „Românii şi Europa. O istorie surprinzătoare” (Editura Humanitas, Bucureşti, 2020) „se află în directă legătură cu eseurile mele anterioare privitoare la români şi la istoria lor, în primul rând cartea, apărută în 2012, sub titlul bine întipărit în conştiinţa publică, De ce este România altfel”.

acum 2 zile · comentarii (8)