Călăraşi: Au fost odată... hidrobiciclete pe lac

Călăraşi: Au fost odată... hidrobiciclete pe lac

Zona, care ar fi trebuit să fie de agrement, este invadată de bălării şi mizerie. Apa este acoperită de sălcii.Lacul amenajat în urmă cu mai mulţi ani, unde odinioară se făceau plimbări cu hidrobicicleta, a devenit focar de infecţie. Vegetaţia care a crescut, dar şi gunoaiele au dat naştere unui peisaj dezolant.

Am citit şi eu, ca o ţară întreagă, declaraţia ministrului Tătaru după tragedia de la Piatra Neamţ. M-am înfuriat şi eu, ca mulţi alţii, întrebându-mă cu ce sunt eu vinovată în condiţiile în care, de 30 de ani de când lucrez şi sunt şi antreprenor, sunt un cetăţean corect care îşi plăteşte taxele, merge la vot, face voluntariat şi încurajează în jur ca oamenii să se comporte similar.

acum 2 zile · comentarii (0)

Cărţile scriitorilor basarabeni apărute la editura Humanitas capătă o nouă semnificaţie în contextul actualului context geopolitic, dat de victoria Maiei Sandu în alegerile de la Chişinău. Ele mărturisesc despre deznădejdea tărâmului dintre Prut şi Nistru, despre 200 „de ani de singurătate“ ai acestuia şi despre Basarabia ca un Macondo al României, similar expoziţiilor Valentina Rusu Ciobanu 100 deschise până de curând la Bucureşti.

Conform unui articol publicat de Deloitte, companiile care învaţă continuu sunt cu 58% mai pregătite să răspundă cerinţelor pieţei. Pe o piaţă în continuă schimbare adaptabilitatea este singura soluţie. Astăzi m-am gândit să scriu despre cum să construieşti o companie care învaţă continuu, cu ajutorul a 4 principii simple.

acum 2 zile · comentarii (0)

Andrius Kubilius, actual europarlamentar, fost prim-ministru al Lituaniei, discută cu Dragoş Tîrnoveanu despre Iniţiativa Cetăţenescă Europeană Minority SafePack. În acest interviu, încercăm să aflăm opinia dlui Kubilius despre cum ar putea Moscova să folosească această iniţiativă, în vederea destabilizării Uniunii, dar şi Viktor Orban, pentru agenda politică personală.

acum 2 zile · comentarii (4)

Basarabia, Bucovina şi Transilvania - aceasta a fost ordinea revenirii la Patria Mamă a teritoriilor vremelnic înstrăinate de viforniţe imperiale. După 102 ani de la mult aşteptata Zi a României Reîntregite  - 1 Decembrie 1918 -, unele rememorări pot fi utile menţinerii conştiinţei naţionale la nivelul mentalităţii învingătorilor, cea a înaintaşilor noştri, care au împlinit visele buneilor,  anterior umiliţi, cu armele, de unii megieşi.

acum 2 zile · comentarii (4)

Mă minunez şi acum când mă gândesc cum am reuşit să intru în sala de clasă, particip la concursul de pregătire interjudeţean care se organiza în acel an şcolar între câteva judeţe şi care avea menirea să ne testeze înainte de bacalaureat. Mă minunez pentru că atunci când m-am dus în banca mea şi când ne-a venit subiectul la limba română am scris şi am scris şi am scris, deşi eu nu mai eram eu atunci.

De-a lungul timpului, nu puţine au fost personalităţile care au marcat istoria ţării noastre şi care au reuşit să inspire, prin activitatea şi acţiunile lor, generaţii de tineri, oameni de cultură, istorici dar şi regizori, scenarişti, producători de film ce au redat cu fidelitate secvenţe din contribuţia acestora pentru destinul României. Una din aceste personalităţi a fost şi rămâne Regina Maria a României.

acum 2 zile · comentarii (11)

Aşa de linişte s-a lăsat după ce Moscova şi Ankara şi-au desfăşurat strategia comună pentru Nagorno-Karabah încât parcă am şi uitat că în enclava respectivă avuseseră loc şase săptămâni de conflict militar în care armata armeană fusese masacrată, fiind nevoită să ceară întreruperea imediată a luptelor pentru a evita distrugerea completă de către armamentul azerilor, cu mult superior, furnizat de Turcia sau Israel.

acum 3 zile · comentarii (37)

Ce indiscreţi sunt unii scriitori! Scriu cărţi pe care nu doar le citeşti, dar care te şi citesc! Unele cărţi se descifrează, zice-se, în bucătărie, altele, în salon. Dar cartea care te şi citeşte, o poţi parcurge oriunde. Îţi dă brânci în Nirvana, amestecă ambrozia cu papricaşul, uneori şi cu ardeii umpluţi şi, fără a ridica tonul la cote de patos, nu te lasă în geografii călduţe de sensibilităţi şi nici să semnezi prin punere de deget.

acum 3 zile · comentarii (0)

Ministrul apărării iranian, Amir Hatami, a emis vineri, 27 noiembrie, o declaraţie prin care confirma asasinarea lui Mohsen Fakhrizadh- Mahabadi, un om de ştiinţă iranian şi arhitectul din spatele programului nuclear militar al Republicii Islamice Iran. Acesta a fost ucis într-o ambuscadă, în oraşul Absard din regiunea Damavand. Fakhrizadh a fost coordonatorul proiectului AMAD până în 2003.

acum 3 zile · comentarii (33)

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie la 1 decembrie 2020, ca să parafrazez un celebru titlu de poezie romantică a lui Mihai Eminescu? Să poţi valorifica cât mai bine şi la timp toate lecţiile învăţate în acest secol de la Tratatul de la Trianon, cel care a încheiat sistemul acordurilor de pace de la Versailles, care a consemnat graniţele statelor naţionale, inclusiv ale României, la prăbuşirea imperiilor.

acum 2 zile · comentarii (28)

Poate e cu noroc şi pentru România: liderii din UE şi din NATO, după un răgaz în care au evaluat şansele ca Trump să mai poată tulbura apele în această ultimă fază a unei perioade în care a adus atât de multe tensiuni dramatice în relaţiile euroatlantice, încearcă acum să organizeze cadrul prielnic rediscutării pe fond a relaţiilor, alianţei şi perspectivelor de cooperare.

acum 2 zile · comentarii (11)

Un fapt de viaţă îmi e limpede ca lacrima: în anul de graţie 2020, (peste) nouăzeci la sută din protagoniştii individuali şi instituţionali ai Educaţiei în România – miniştri, secretari de stat şi toţi ceilalţi, de sus de tot şi până în sălile de clasă din cătune, oraşe mici, oraşe mari, Capitală – au instincte de leadership atrofiate în proporţie de (peste) nouăzeci la sută, dacă le-au avut cândva în bună stare de funcţionare.

acum 2 zile · comentarii (4)

Ludovic Orban de azi este o cu totul altă persoană. Ideal ar fi ca omul să-şi păstreze principiile, nu să le schimbe în funcţie de poziţia atinsă în ierarhia socială. Iar când persoana are o funcţie înaltă în stat, luat exemplu de o parte a cetăţenilor, lucrurile sunt cu atât mai grave. Ce să creadă tinerii care se uită la faptele premierului României, când văd mutaţii în principii şi ziceri de la un an la altul?

acum 2 zile · comentarii (14)

Crearea României Mari este consecinţa unui lanţ de evenimente şi conjuncturi istorice uluitoare, apărute în cadrul unui moment de turnură a societăţii umane (Marele Război). Faptul fundamental care a făcut posibilă şi necesară Marea Unire a fost existenţa unei comunităţi etnice neo-latine fragmentată în trei state: Regatul României, Austro-Ungaria, Imperiul ţarist.

acum 2 zile · comentarii (6)
Postari Recente
Modifică Setările