Oţetul de mere, leacul minune pentru durerile de stomac. Ingredientul vedetă pentru cure de slăbire şi păr sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oţetul de mere, un medicament natural
Oţetul de mere, un medicament natural

Beneficiile oţetului de mere sunt numeroase, de la faptul că ţine sub control nivelul de colesterol şi de zahăr din sânge, ajută în curele de slăbire, tratează durerea de cap şi vindecă durerile de stomac.

Cu un bogat conţinut de  vitamine – A, B1, B2, C şi P, minerale şi oligoelemente – fosfor, calciu, magneziu, fluor, fier, sulf, siliciu, pectină, enzime şi acizi organic obţinuţi prin fermentare, oţetul de mere acţionează asupra corpului în mai multe feluri.

 “Oţetul de mere participă la reînnoirea florei intestinale datorită acizilor organici conţinuţi. Este aliatul de nădejde în caz de intoxicaţie alimentară. Atenţie: aici ne referim la problemele digestive lejere, în caz de probleme serioase, trebuie să consulţi medicul. Oţetul de mere este ideal şi după o masă copioasă. Pentru asta, este de ajuns să consumi o linguriţă de oţet de mere”, spune dr. Cătălin Luca, medic medicnă internă cu competenţă în apifitoterapie.

Nu numai că ne ajutăm să slăbim, fiind ingredientul vedetă în cadrul unei dietă, ci are acţiune împotriva îmbătrânirii pielii, este un remediu excelent în curăţarea pielii şi face părul mai strălucitor, dacă după spălare clătirea se face cu o jumătate de cană de oţet în care se adaugă aceeaşi cantitate de apă. În sezonul rece, când răcelile sunt la tot pasul, oţetul de mere tratează infecţiile respiratorii.

 “Oţetul de mere conţine acid acetic care favorizează circulaţia sângelui în ţesuturi. Pentru asta ai nevoie de următorul preparat: o linguriţă de oţet în 250ml de apă. Se poate îndulci cu puţina miere şi se consumă de trei ori pe zi, câte o cană”, spune medicul.
 
Cinci motive să consumi oţet

Îmbunătăţeşte circulaţia. Oţetul de mere actionează, în egală măsură şi asupra circulaţiei sanguine, elimina toxinele, favorizând circulaţia. Ajuta la stabilirea tensiunii ateriale, fie ca este prea mică, fie că este prea mare. Aceste efecte se datoreaza chercetinei.
Combate colesterolul. Oţetul de mere are un efect anti-colesterol, favorizează metabolismul zaharurilor, reducând aciditatea organismului.
Luptă cu artrita. Datorită conţinutului bogat de potasiu, oţetul de mere participă la eliminarea depozitelor de calcar în caz de artrită. Poate acţiona şi asupra crampelor musculare.
Elimină durerea de cap. În caz de cefalee, se poate folosi şi oţetul de cidru, prin inhalare. Într-un bol, se pune jumătate apă, jumătate oţet de mere.
Trateaza durerile de stomac. Oamenii au tendinţa să creadă că tot ce este acid le va provoca arsuri la stomac. În realitate, refluxul gastro-esofagian este provocat în special de acidul clorhidric existent în stomac.
 

Vă recomandăm şi:

Spanacul, leac pentru zeci de afecţiuni, se poate transforma în otravă pentru anumiţi bolnavi - explicaţia medicilor

Alimentul-minune pentru copiii anemici şi cardiaci. Castanele, cea mai bună sursă de vitamine, ne protejează de infarct

Fructul care face minuni: întinereşte, previne balonarea şi ajută în curele de slăbire – şase motive pentru care să mănânci ananas

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite