Orfanii care se cresc singuri au primit în dar o casă. Fraţii şi-au pierdut ambii părinţi anul trecut

Orfanii care se cresc singuri au primit în dar o casă. Fraţii şi-au pierdut ambii părinţi anul trecut

Cei trei fraţi în curtea casei ce a fost cumpărată cu bani din donaţii FOTO Arhivă personală părintele Mihail Borza

O campanie umanitară a făcut minuni, declanşată după ce cotidianul „Adevărul“ a prezentat povestea emoţionantă a celor trei fraţi orfani din satul ialomiţean Luciu, care şi-au pierdut ambii părinţi în trei luni. Copiii au acum o casă, cumpărată cu banii strânşi din donaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

55.000 de lei a costat locuinţa, iar vânzătorul, un profesor din localitate, le-a lăsat multe lucruri necesare: mobilă în toate camerele, aragaz cu butelie, frigider, ladă frigorifică, maşină de spălat.

Părintele Mihail Borza, din localitatea Luciu, alături de Ana Banu, Petronela Moroianu din Slobozia, Primăria şi mulţi creştini din sat s-au mobilizat la sfârşitul anului 2017 pentru a-i ajuta pe copii, făcând posibilă apariţia acestora în presa scrisă, la emisiuni televizate şi organizând o colectă de fonduri, bunuri şi alimente.

„Va rămâne de neuitat şi activitatea domnului Alex Flaut din Constanţa şi a prietenilor săi, care au răspândit această ştire şi s-au implicat la renovarea casei părinteşti a copiilor, aducând şi ei multe ajutoare, materiale de construcţii, aparatură, haine şi alimente. Meritul cel mare pentru aceste realizări este al dumneavoastră, al tuturor celor care nu aţi fost indiferenţi, ci aţi pus umărul şi aţi sprijinit prin donaţii aceşti orfani. Vă mulţumim! Dumnezeu să vă dăruiască fericire tuturor!“, a transmis părintele Mihail Borza.

Copiii, Mirel (10 ani), Livia (12 ani) şi Stelică Purice (18 ani), au acum condiţii bune de locuit, deoarece casa părintească unde trăiau până în luna noiembrie 2017 era sărăcăcioasă, de lut, iar ploaia se infiltrase în pereţi. „Casa a aparţinut domnului profesor Simion Alexandru. Preţul a fost de 55.000 lei. Gospodăria cuprinde o casă de locuit cu patru camere, o altă construcţie cu trei încăperi: bucătărie cu apă curentă, o cameră cu plită şi cămară, o construcţie pentru animale şi un solar de 20 m pentru legume, boltă cu viţă de vie şi pomi fructiferi“, povesteşte părintele.

Locuinţa a fost cumpărată pe numele lui Stelian, care este major. A mai rămas în cont suma de 28.000 lei. „Dorinţa noastra este să strângem în continuare fonduri ca să cumpărăm încă o casă pentru Livia, urmând ca mezinul Mirel să rămână în casa părintească, unde, cu timpul, se vor aduce şi alte îmbunătăţiri. Aşadar, lansăm în continuare apelul de ajutorare, pentru a putea să facem ceea ce ar face orice părinte bun pentru aceşti copii: să-i vedem pe fiecare la casa lui“, mai spune preotul Borza.

Şi-au pierdut ambii părinţi în câteva luni

Tatăl celor trei copii a încetat din viaţă pe 29 iulie 2017, iar mama şi-a dat ultima suflare pe 29 octombrie 2017, ambii seceraţi de o boală nemiloasă. Localnicii nu au rămas indiferenţi la drama copiilor şi i-au ajutat cu ce au putut: alimente, îmbrăcăminte şi chiar lemne de foc, după ce la biserică s-au strâns 1.800 de lei. Zilnic, cei trei sunt vizitaţi de oameni cu suflet şi supravegheaţi pentru a duce un trai liniştit.


 

„Pentru a nu ajunge în centre de plasament, când Direcţia de Asistenţă si Protectie Socială Ialomiţa, în colaborare cu Primăria, a declanşat o anchetă la ei acasă, cel mai mare dintre fraţi s-a oferit să fie tutorele celor mici. Întreaga comunitate şi un unchi de-al lor s-au angajat să-i ajute pentru a nu fi separaţi. Fratele cel mare are acum un loc de muncă şi un venit cu care să demonstreze că îşi poate creşte fraţii“, concluzionează preotul Mihail Borza.


 


Toţi cei care doresc să-i ajute pe copii o pot face donând bani pentru Purice Stelian Ştefan, la Reiffeisen Bank, RO69RZBR0000060019829734, telefon 0720.899.968. De asemenea, preotul Mihail Borza îşi pune şi el la dispoziţie telefonul: 0762.620.266.

 
Vă recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: