Ore de sex în comuna Ileana. Arestat la domiciliu pentru corupere sexuală: ce le făcea un profesor elevelor de clasa a VI-a la şcoală

Ore de sex în comuna Ileana. Arestat la domiciliu pentru corupere sexuală: ce le făcea un profesor elevelor de clasa a VI-a la şcoală

Minorele au povestit acasă ce păţeau la ore Foto:Arhivă Adevărul

Un profesor de la şcoala din comuna Ileana este în arest la domiciliu şi a rămas fără slujbă după ce le-a făcut avansuri unor eleve de clasa a VI-a. Dascălul a fost acuzat de corupere sexuală, motiv pentru care Inspectoratul Şcolar Judeţean(ISJ) Călăraşi i-a desfăcut contractul de muncă.

Incidentele incalificabile s-au petrecut la şcoala din Ileana, iar autorităţile au declanşat o anchetă în urma plângerilor mai multor părinţi. Conform TVR, profesorul se numeşte Ioniţă Nicolae şi preda fizica şi chimia la şcoala din comuna Ileana. Comportamentul deviant al dascălului le-a speriat pe elevele de clasa a VI-a care au povestit părinţilor ce li se întâmplă în timpul orelor de curs. Profesorul le atingea în părţile intime şi le făcea avansuri sexuale.

"Le băga mâna între picioare!"

Câţiva părinţi nu s-au sfiit şi au dat declaraţii împotriva profesorului, spunând că au rămas stupefiaţi atunci când fetele au povestit ce li se întâmplă. Una dintre mame a spus că nu e prima dată când se întâmplă aşa ceva în timpul orelor profesorului Ioniţă Nicolae. „Eu am auzit de la băiat că le-a pipăit pe fete, le punea mâna pe piept, pe picioare, le băga mâna între picioare când erau pe scaune”, a povestit mama unui elev.

 ISJ i-a desfăcut contractul de muncă

După aceste întâmplări, mai mulţi părinţi au depus plângere la Poliţie. Procurorii din Lehliu Gară au preluat imediat cazul şi au cerut măsuri ferme, însă pe 22 decembrie 2015, Judecătoria Lehliu a respins propunerea de arestare preventivă, profesorul fiind plasat în arest la domiciuliu. În paralel, s-a desfăşurat şi o anchetă a ISJ Călăraşi.

Între timp a fost deschisă şi o anchetă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi.  „Comisia a efectuat cercetări, au reieşit nişte fapte incompatibile cu calitatea de cadru didactic şi, în urma propunerii comisiei, Consiliul de Administraţie, pe data de 18 decembrie, a hotărât sancţionarea profesorului Ioniţă Nicolae cu desfacerea contractului de muncă”, a precizat prof. Constantin Tudor, inspector şcolar judeţean. Soţia bărbatului acuzat de corupere sexuală predă tot la şcoala din Ileana.
 

Vă recomandăm şi:

Afaceristul acuzat de corupţie sexuală a ademenit opt copii acasă la el. DIICOT: „S-a folosit de imaginea cultului religios din care face parte”

Profesorul buzoian Leon Rusu, acuzat de corupţie sexuală, a scăpat definitiv de procese. A fost achitat şi de instanţa de apel

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările