Opt cursuri de recalificare pentru şomeri. În ce meserii se fac instruiri

Opt cursuri de recalificare pentru şomeri. În ce meserii se fac instruiri

se organizează şi cursuri pentru coafeze FOTO Adevărul

În luna octombrie 2016, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă - Călăraşi a demarat în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, 8 programe de formare profesională adresate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă(şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).

Ştiri pe aceeaşi temă


Participanţii la aceste programe vor fi pregătiţi în meseriile: frizer coafor manichiură pedichiură - 2 cursuri, lucrător în comerţ - 2 cursuri, confecţioner asamblor articole din textile, ajutor mecanic auto, comerciant vânzător mărfuri alimentare şi comerciant vânzător mărfuri nealimentare.

Beneficii pentru cursanţi

Ei vor beneficia de următoarele facilităţi, prevăzute în Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă, precum: rechizite şi materiale de instruire, manuale, echipament de protecţie pe timpul instruirii practice (dacă este cazul) abonament gratuit pe mijloacele de transport pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului.  Persoanele participante la programele de formare profesională pot finaliza în mod gratuit cursul început, chiar dacă aceştia se încadrează în muncă în perioada desfăşurării acestuia. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0242.318.376, interior 105 - Compartiment formare profesională.

Vă recomandăm şi:


Proaspeţii absolvenţi, motivaţi să se angajeze. Statul dă o primă de 500 de lei

În ce condiţii se acordă firmelor atestatul de întreprindere socială. Ce acte se cer

11 programe gratuite pentru şomeri. În ce meserii se obţin calificări şi ce beneficii au cursanţii

Angajări prin reţeaua EURES. Cele mai multe posturi vacante, în Marea Britanie

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările