Opt cazuri cu infecţie West Nile, dintre care un deces, înregistrate pe malul Borcei

Opt cazuri cu infecţie West Nile, dintre care un deces, înregistrate pe malul Borcei

Prin înţepătura ţânţarului se transmite infecţia cu West Nile FOTO 123 RF

Opt cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost înregistrate la persoane domiciliate şi expuse la înţepături de ţânţari în judeţul Călăraşi. Unul din cazuri a evoluat spre deces.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
„Având în vedere că activitatea ţânţarilor va continua , revenim atât cu recomandarea fermă către autorităţile administratiei publice locale de a realiza măsurile necesare de salubrizare şi de dezinsecţie în localităţi pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virus West Nile, cât şi către populaţie de a respecta măsurile generale care împiedică înmulţirea ţânţarilor şi pe cele de protecţie împotriva înţepăturlor de ţânţari.
Reamintim că infecţia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţântar. Nu există vaccin sau tratament antiviral specific", a anunţat DSP Călăraşi.
 
Recomandările pentru populaţie sunt următoarele: să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să impiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase protecţie la ferestre), să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/in jurul locuinţei, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei şi să îndepărteze recipientele de apă stagnantă şi gunoiul menajer.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările