Operaţiune de salvare pe Dunăre pentru un pescar căzut din barcă. Bărbatul a fost scos din apă în şoc hipotermic

Operaţiune de salvare pe Dunăre pentru un pescar căzut din barcă. Bărbatul a fost scos din apă în şoc hipotermic

Intervenţie de salvare pe Dunăre, la kilometrul 370 FOTO ISU Călăraşi

Misiune de salvare contra-cronometru pe Dunăre pentru căutarea unui bărbat căzut din propria barcă. Aproximativ o oră au intervenit echipaje ale ISU Călăraşi, ale Poliţiei Transporturi Navale şi de Frontieră pentru aducerea la mal a victimei.

 
Incidentul s-a petrecut sâmbătă seară pe Dunăre, în dreptul kilometrului370. Un strigăt de ajutor a fost auzit de un om aflat la pescuit pe malul apei. Nu a stat pe gânduri şi a sunat la 112, spunând că de undeva, de departe se aud strigătele unui bărbat.
 
"S-au alertat pompierii, colegii de la Poliţia Transporturi Navale şi cei de la Poliţia de Frontieră. Au ajuns rapid la faţa locului mai multe forţe de intervenţie şi ambarcatiunile necesare misiunii de căutare. După aproximativ o oră de căutări a fost găsit de către colegii de la Poliţia de Frontieră un bărbat, de 43 de ani, în şoc hipotermic. Echipajul de căutare-salvare cu barca RIB a pompierilor l-a preluat pe bărbatul de 43 de ani în şoc hipotermic (33.8 'C) şi i-au acordat primele îngrijiri. A fost apoi transportat la mal şi preluat de echipajul SMURD. La spital se încheia misiunea cu bine la ora 20.06. Întreaga intervenţie de recuperare a pescarului căzut din propria barcă în mijlocul Dunării s-a încheiat cu bine, eforturile susţinute ale celor trei instituţii ale MAI implicate salvând viaţa omului aflat în pericol", a explicat plt.adj.Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: