O sută milioane de lei pentru modernizarea a două drumuri de coşmar din Bărăgan, adevărate capcane iarna

O sută milioane de lei pentru modernizarea a două drumuri de coşmar din Bărăgan, adevărate capcane iarna

Vasile Iliuţă, preşedintele CJ Călăraşi(dreapta) a semnat contractul pentru modernizarea celor 2 drumuri FOTO CJ Călăraşi

Două contracte de finanţare de aproximativ 100 de milioane de lei au fost semnate de Consiliul Judeţean Călăraşi cu Ministerul Dezvoltării Regionale pentru modernizarea a două drumuri de coşmar.


Prin cele două contracte semnate vor fi alocate finanţări din bugetul Ministerului în sumă totală de 23.496.688,44 lei pentru modernizarea DJ 411 Chirnogi-Radovanu-Crivăţ-limita judeţului (Hotarele) km. 0+00-km 18+090, judeţul Călăraşi, respectiv 58.241.036,86 lei pentru reabilitarea drumului judeţean 403 între DN31 (Mânăstirea)- Luica DN 4 (Şoldanu)-Radovanu (DJ411), KM. 0+000-km 34+800.  24.189.953,40 lei reprezintă valoarea totală a obiectivului de investiţii ce urmează a debuta pe drumul judeţean 411 şi 59.357.184,26 lei valoarea totală înscrisă pe cel de-al doilea contract de finanţare.

În luna august 2017, s-a semnat primul contract finanţat cu fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii rutiere în judeţul Călăraşi. Peste 28 milioane de euro vor fi investiţi în repararea a două drumuri judeţene. Este vorba desăre 62 km de şosea din judeţul Călăraşi care vor fi reabilitaţi ceea ce va conduce la reducerea timpului de călătorie pe DJ 402 şi DJ 302 cu 40% şi, totodată, la creşterea siguranţei circulaţiei rutiere pe cele două cu 15%.

Iarna, un coşmar

“Pentru creşterea viabilităţii drumurilor de la nivelul judeţului Călăraşi sunt necesare pentru următorii ani programe coerente de finanţare care să cuprindă modernizări. Fondurile la nivel local sunt total insuficiente, acestea asigurând doar parţial efectuarea unor intervenţii de urgenţă pentru repunerea în circulaţie a unor tronsoane de drumuri judeţene sau comunale”, spun reprezentanţii Prefecturii.

Într-o stare rea se află şi drumurile comunale, aflate în gestionarea Consiliilor Locale. De asemenea, gradul ridicat de degradare a părţii carosbile, a podurilor şi podetelor permite accesul cu greutate în unele comune din judeţ.  Toamna şi iarna, multe localităţi din judeţ sunt izolate din cauza vremii nefavorabile: Progresu, Solacolu, Măriuţa, Sohatu.
 

Vă recomandăm şi:

Drumuri modernizate cu 28 de milioane de euro. Banii pentru cei 61 de kilometri de asfalt vin prin POR 2014-2020

Şedinţă extraordinară la Consiliul Judeţean. Se dezbate modernizarea drumurilor DJ 402 şi DJ 302

Şedinţă ordinară, miercuri, la Consiliul Local. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Consilierii locali, convocaţi în şedinţă extraordinară pe 20 ianuarie. Ce proiecte vor fi supuse dezbaterii

Consilierii locali, convocaţi în şedinţă ordinară pe 24 iunie. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Şedinţa extraordinară la Consiliul Judeţean. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: