O nouă tornadă a lovit în Bărăgan. ANM: Nu a avut forţa şi capacitatea de distrugere a celei de săptămâna trecută

O nouă tornadă a lovit în Bărăgan. ANM: Nu a avut forţa şi capacitatea de distrugere a celei de săptămâna trecută

Imaginea surpinsă în comuna Cuza-Vodă, în aăpriliere de Călăraşi, luni după-amiază FOTO Gabriela Ispas

Pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Călăraşi a fost postată o imagine senzaţională, care arată un vârtej ce seamănă  izbitor cu o nouă tornadă formată în această seară. "Localitatea Cuza-Vodă, în urmă cu 40 de minute. Sursa foto: Gabriela Ispas" este explicaţia fotografiei postate către autorităţile judeţene

 
  Aceasta ar fi o a doua tornadă în judeţul Călăraşi, în mai puţin de o săptămână. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) au precizat pentru Digi Tv că nu ar fi vorba despre o tornadă. Fenomenul meteo extrem nu a avut însă forţa şi capacitatea de distrugere a celei de săptămâna trecută. 
 
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că nu s-au înregistrat apeluri la 112 în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa, în contextul avertizării meteorologice cod roşu.
 
„În contextul avertizării meteorologice cod roşu caracterizat de vânt cu viteze de peste 100-110km/h, aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale, până în acest moment, la nivelul judeţelor Ialomiţa şi Călăraşi nu s-au înregistrat apeluri la numărul unic de urgenţă 112 care să necesite intervenţia echipajelor de pompieri. Pompierii militari rămân la datorie, iar în funcţie de evoluţia situaţiei din teren, vor interveni cu promptitudine în sprijinul populaţiei şi autorităţilor din zonele aflate sub incidenţa vremii nefavorabile”, se precizează într-un comunicat al IGSU.
 
 Pe 30 aprilie, un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat pe raza localităţii Drajna din judeţul Călăraşi, după ce a fost lovit în plin de tornada care s-a format în apropiere. Opt persoane au fost rănite şi au necesitat îngrijiri medicale. În comuna Dragalina, acoperişurile a 22 de case au fost smulse de vânt, iar 400 de consumatori au rămas în beznă după ruperea firelor de electricitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: