Numărul îmbolnăvirilor de rujeolă, în creştere. Autorităţile sfătuiesc părinţii să-şi vaccineze copiii

Numărul îmbolnăvirilor de rujeolă, în creştere. Autorităţile sfătuiesc părinţii să-şi vaccineze copiii

Vaccinarea, singura metodă de protecţie împotriva bolii FOTO Shutterstock

Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în România raportate până vineri este 8.493, potrivit unei informări publicate pe site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Ştiri pe aceeaşi temă


Dintre acestea, au fost 32 de decese, care au fost înregistrate astfel: opt în judeţul Timiş, şase în Arad, şapte în Dolj, trei — Caraş Severin, câte un deces în Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti.
S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de judeţe, cele mai multe — 1.215 — în judeţul Timiş, 1.110 în Caraş-Severin şi 1.002 în Arad. Proiectul de lege privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare a populaţiei în România a fost adoptat, miercuri, de Guvern. Proiectul a fost transmis Parlamentului spre dezbatere şi adoptare. Actul normativ ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018.

Protocol de colaborare cu cetăţenii romi

Epidemia de rujeolă din judeţul Călăraşi pune pe jar autorităţile. Îmbolnăvirile, peste 300 de la începutul anului, au cuprins şi zona de vest, motiv pentru care medicii epidemiologi trag un semnal de alarmă şi le reamintesc părinţilor că doar prin vaccinare îşi pot proteja copiii. În acest sens, autorităţile au organizat o dezbatere la Prefectură între Direcţia de Sănătate Publică şi Asociatia Partida Romilor Pro-Europa, în vederea îmbunătăţirii accesului la serviciile publice de sănătate a cetăţenilor români de etnie romă.

„Scopul principal al întâlniriia vizat încheierea unui protocol de colaborare avand ca obiectiv informarea şi consilierea cetăţenilor români de etnie romă cu privire la riscurile de îmbolnăvire  şi importanţa  vaccinării împotriva acestei epidemii”, a arătat Daniel Stancu, preşedinte Asociaţia Partida Romilor Pro-Europa, sucursala Călăraşi. Conform Direcţiei de Sănătate din Călăraşi, până la sfrârşitul lunii iulie, fuseseră înregistrate peste 300 de cazuri.
 

Vă recomandăm şi:

Epidemia de rujeolă pune autorităţile pe jar. Cetăţenii de etnie romă, sfătuiţi să-şi vaccineze copiii

Cât de periculoasă este rujeola care a produs zeci de decese în România. „Avem săptămânal mămici care ne şochează“

Medic pediatru: Epidemia de rujeolă, o consecinţă a „medicinei pe Facebook“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările