Noaptea Muzeelor 2018. "Călătorie prin memoria locurilor", invitaţie la amintiri

Noaptea Muzeelor 2018.

Noaptea Muzeelor începe sâmbătă, 19 mai, la ora 19.00 FOTO PMC

Călărăşenii sunt aşteptaţi sâmbătă, 19 mai, între orele 19.00 şi 23.00, să viziteze Muzeul Municipal Călăraşi în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă


Anul acesta, Noaptea Muzeelor va fi marcată printr-o ”Călătorie prin memoria locurilor”, care se doreşte a fi o invitaţie la amintiri prezentate de călărăşeni şi de istorici ai locurilor. 
 
Muzeul Municipal Călăraşi a beneficiat de bunăvoinţa locuitorilor care au oferit obiecte pentru constituirea colecţiilor. Printre bunurile oferite se află şi câteva mii de negative pe celuloid care au fost scanate şi inventariate. O parte din aceste colecţii vor fi prezentate în cadrul evenimentului, iar participanţii  sunt aşteptaţi, de la ora 20.00, la dezbateri, alături de prof. dr. Constantin Tudor.
 
3.000 de instituţii din Europa sărbătoresc evenimentul
 
Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internaţional, coordonând desfăşurarea Nopţii Muzeelor în România şi asigurând o promovare amplă şi coerentă a activităţilor organizate de muzeele româneşti, în special prin intermediul site-ului special dedicat, www.noapteamuzeelor.ro, dar şi a unei campanii de promovare la nivel naţional. De asemenea, din 2011 RNMR coordonează şi organizarea circuitului muzeal din Bucureşti, care a fost iniţiat în anul 2008 de către Muzeul Naţional de Artă al României. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. Mai multe detalii despre Noaptea Europeană a Muzeelor la adresa http://nuitdesmusees.culture.fr.
 
citeste totul despre: