Nereguli cu duiumul în trafic. Şoferii de taxi, traşi pe dreapta de poliţişti

Nereguli cu duiumul în trafic. Şoferii de taxi, traşi pe dreapta de poliţişti

Nimeni nu a scăpat nesancţionat Foto:Arhivă Adevărul

Pentru nereguli în activitatea desfăşurată, cele mai frecvente abateri fiind legate de lipsa atestatului profesional, neafişarea tarifelor practicate, omisiunea şoferilor de a elibera bon fiscal la finalul cursei, zeci de taximetrişti au fost sancţionaţi de poliţişti.


80 de autoturisme ce efectuează transport în regim de taxi au fost verificate de către poliţiştii călărăşeni pe 5 iunie. La razie au participat şi inspectorir din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă şi reprezentanţi ai Serviciului Judeţean de Metrologie Legală.

Printre deficienţele constatate în timpul acţiunii ce a vizat combaterea pirateriei s-au regăsit: lipsa atestatului profesional al taximetriştilor, utilizarea de către operatorii de transport a unor şoferi fără certificat de competenţă profesională valabil, neafişarea tarifelor practicate la locuri vizibile, în interiorul autovehiculelor, precum şi lipsa ecusoanelor cu datele şoferului şi a transportatorului, omisiunea conducătorului auto de a elibera bonul de client la finalizarea cursei,  transportul pe o singură cursă a mai mult de un client, omisiunea efectuării verificării metrologice anuale a aparatului de taxare.

Oamenii legii au verificat în trafic 80 de autoturisme şi au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.100 lei, fiind dispuse măsuri de suspendare a autorizaţiei taxi pentru 3 autoturisme ce desfăşurau astfel de activităţi.
 

Vă recomandăm şi:

VIDEO Razie în municipiul Buzău printre şoferii de maxi-taxi

Ţigări de contrabandă, transportate cu un taxi. Marfa a fost confiscată

Taxiurile brăilene îşi vor schimba emblemele de anul viitor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: