Nereguli la depozitele care colecteză fier. Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte 35.000 de lei

Nereguli la depozitele care colecteză fier. Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte 35.000 de lei

Poliţiştii, cu ochii pe ilegalităţi

Opt depozite care reciclează deşeuri au fost verificate de poliţişti, în urma unei acţiuni care a vizat prevenirea şi combaterea furturilor de materiale feroase şi neferoase. De asemenea, oamenii legii au urmărit şi legalitatea funcţionării operatorilor care colectează deşeuri reciclabile, paza bunurilor şi valorilor monetare de pe  raza municipiului Călăraşi.

La controalele desfăşurate au fost verificate 8 depozite care reciclează deşeuri, administratorii acestor unităţi fiind instruiţi cu privire la modul de asigurare a pazei bunurilor şi valorilor monetare şi respectarea normelor legale în materia achiziţiilor de metale feroase şi neferoase. Pentru neregulile descoperite, poliţiştii au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale, dintre care 2 pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 2 potrivit Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi una la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost  de 35.300 lei.   
O societate comercială a fost sancţionată cu amendă în valoare de 15.000 lei întrucât achiziţiona deşeuri feroase fără a elibera adeverinţă de primire - plată şi fără a avea afişate preţurile de achiziţii. O alta care a achiziţionat acumulatori auto fără a întocmi adeverinţă de primire - plată, a fost sancţionată cu o amendă de 20.000 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările