VIDEO Muzica populară, în doliu. Un îndrăgit interpret a fost ucis de noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Bălăşoiu a trăit mulţi ani lângă Călăraşi, unde a deţinut o fermă FOTO Facebook/Nelu Bălăşoiu
Nelu Bălăşoiu a trăit mulţi ani lângă Călăraşi, unde a deţinut o fermă FOTO Facebook/Nelu Bălăşoiu

Unul dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi de muzică populară din România a fost ucis de noul coronavirus. Nelu Bălăşoiu, care a deţinut o fermă în Bărăgan, în comuna Jegălia, se afla de mai mult timp la un centru de îngrijire pentru bătrâni din Suceava.

Îndrăgitul interpret de muzică populară Nelu Bălăşoiu a murit în dimineaţa zilei de marţi, 21 aprilie. Artisul a fost diagnosticat cu Covid-19 şi se afla în comă din cauza unui accident vascular cerebral.

Anunţul a fost făcut pe pagina de socializare a artistului de către fiul său. „Din păcate, tatăl meu a încetat din viaţă în aceasta dimineaţă, în urma atacului vascular suferit săptămâna trecută! Vă rog din suflet să îmi respectaţi intimitatea şi să îmi daţi voie să pregătesc toate aspectele necesare înmormântării! Vă mulţumesc tuturor pentru mesaje şi pentru faptul că v-aţi rugat pentru el!", a scris Ionut Bălăşoiu.

Pe 18 aprilie, fiul artistului a confirmat că tatăl său a fost depistat pozitiv la COVID.

,,Dragii noştri, veştile nu sunt bune. Din păcate tata a fost testat ieri, iar astăzi a venit confirmarea, este Covid-19 pozitiv. Medicii mi-au comunicat că a suferit şi un accident vascular cerebral, iar acum se află în coma. (...) Mă simt copleşit."

Nelu Bălăşoiu avea 71 de ani şi încă din tinereţe şi-a manifestat înclinaţia către muzică, domeniu spre care a fost îndrumat de tatăl său, dar şi de marea cântăreaţă Maria Lătăreţu.
 

A activat la Taraful din Vânju Mare, la Casa de Cultură din Drobeta-Turnu Severin şi la Casa Armatei din acelaşi municipiu, apoi în cadrul Rapsodiei Române. O perioadă de succes din cariera sa a constituit colaborarea cu Maria Cornescu, care ulterior i-a devenit soţie.

Printre melodiile care l-au făcut celebru se pot enumera „Pentru măicuţa bătrînă”, „Leliţă cu flori pe conci”, „Mân­druţa cu ochii verzi”, „Mândra mea din deal de şură”, „Dra­gostea-i un lucru mare”, „Te caut, mândro, de mult”, „Leliţă de la Tismana”, „Dusei calul pe islaz”, „Plecai să mă plimb pe luncă” şi „Aseară fusei la moară”.

După retragerea din activitate, cântă doar ocazional şi în 1996 se mută la Jegălia, Călăraşi, unde întemeiază o fermă agricolă. 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite