Murăturile, inamicul bolilor. Ce conţin, câtă energie furnizează castraveţii acri şi de ce sunt gogonelele citostatice naturale

Murăturile, inamicul bolilor. Ce conţin, câtă energie furnizează castraveţii acri şi de ce sunt gogonelele citostatice naturale

Murăturile, medicamente naturale FOTO Adevărul

Nelipsite de pe mese iarna, delicioasele murături aduc numai beneficii organismului. Legumele dulci-acrişoare sunt adevărate medicamente deoarece conţin surse importante de vitamina C, A, licopen şi magneziu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialiştii spun că sunt excelente arme împotriva infecţiilor şi chiar vin de hac tumorilor. "Gogoşarii conţin o cantitate impresionantă de vitamina C care, pe lângă faptul că este un puternic antioxidant, asigură o bună absorbţie a fierului. De asemenea, sunt o bună sursă de vitamina B6, cu efecte diuretice, şi magneziu, care combate anxietatea. Nu e de neglijat nici conţinutul de vitamina A, care face vederea mai bună, în special pe timpul nopţii, şi vitamina E - cu rol important în menţinerea unui aspect tânăr al pielii şi părului. Gogoşarii sunt bogaţi în licopen, un colorant vegetal, care ajută la prevenirea multiplelor tipuri de cancer, inclusiv cel de prostată şi cel pulmonar", spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie.

Întăresc sistemul imunitar

Castraveţii muraţi conţin minerale, fier, calciu, vitamina C şi magneziu, care îţi ajută corpul să funcţioneze în mod optim. Te ajută să lupţi împotriva răcelilor şi infecţiilor respiratorii şi îţi întăresc sistemul imunitar. “Castraveţii sunt o sursă ideală de fibre naturale, care te ajută să digeri mai uşor anumite mâncăruri, mai ales carnea. Un alt beneficiu este acela că îţi dau foarte multă energie. În afară de vitamine şi minerale, castraveţii muraţi sunt bogaţi în antioxidanţi. Rolul lor este acela de a lupta împotriva radicalilor liberi şi de a preveni efectele lor negative, cum ar fi îmbătrânirea prematură”, explică specialistul.

Varza, tratament pentru ulcer

Varza murată nu numai că te scapă de mahmureală după o petrecere stropită cu alcool, ci ajută la eliminarea substanţelor cancerigene din organism. “Varza murată este un tratament tradiţional pentru ulcer, datorită vitaminei U, dar şi un aliment plin cu probiotice sănătoase. De asemenea, o porţie de varză murată în fiecare zi asigură necesarul de vitamina C de care o persoană are nevoie”, spun specialiştii.

Gogonelele cresc rezistenţa organismului

În gogonele sunt secretate substanţe (nu­mite alcaloizi) care împiedică replicarea viruşilor he­pati­tici, blocând în special prolifera­rea virusului C. Cercetătorii susţin că tomatele verzi conţin citostatice naturale, care deter­mină auto-distrugerea anumitor formaţiuni tu­morale. Cele mai re­ceptive la acest trata­ment s-au dovedit a fi cancerele pulmonare, precum şi cancerul de col uterin. Gogonelele sunt prin­tre cei mai buni sus­ţi­nători de efort. Ele cresc rezistenţa la miş­care fizică pre­lungită, dar ajută şi la creş­terea masei mus­culare.

Conopida, plină de antioxidanţi

Conţine antioxidanţi puternici, vita­mina C, vita­mi­na B6 şi potasiu, ceea ce o ridică la rangul de medicament. Înlătură durerile menstruale, pre­vine fenomenele extreme de la intrarea în me­no­pauză şi protejează organismul în timpul meno­pauzei. Persoanele care o consumă în cantităţi mari se pot bucura, la vârsta a treia, de o me­morie şi de o coordonare neuromotorie mai bună, de un tonus psihic mai bun, pu­tând rămâne active mental şi fizic până la vârste foarte înaintate. Conopida conţine mari cantităţi de potasiu, mineral care reglează rit­mul cardiac şi tensiunea arterială. Nu în ultimul rând, conopida murată previne formarea şi migrarea chea­gurilor de sânge (trombilor), fiind un fluidi­fiant san­guin.

Vă recomandăm şi:

De ce este usturoiul cel mai puternic antibiotic din lume. Ce substanţă minune conţine şi de ce trebuie mâncat zdrobit

Ultima buruiană a verii. Năvalnicul, cea mai bună plantă pentru vrăji de dragoste care curăţă plămânii şi închide rănile

Planta minune care ne scapă de otrăvurile zilnice. Brusturele, cel mai eficient remediu pentru detoxifiere

Planta care ne scuteşte de cardiolog. Cum se poate transforma păducelul din aliat fidel în duşman feroce al inimii bolnave

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările