Muniţie neexplodată, descoperită în grădină, la Perişoru. Proiectilul a fost ridicat de pirotehnişti

Muniţie neexplodată, descoperită în grădină, la Perişoru. Proiectilul a fost ridicat de pirotehnişti

Muniţia descoperită va fi distrusă FOTO Adevărul

Un bărbat care săpa în curte a făcut o descoperire şocantă: un exploziv de calibru 152 mm a ieşit la iveală din pământul pe care îl pregătea pentru însămânţările de primăvară. Militarii de la ISU, alertaţi au ajuns rapid la faţa locului şi au înlăturat rapid pericolul.

Ştiri pe aceeaşi temă


Pe 3 martie, în jurul orei 15.00, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat să intervină pe raza localităţii Perişoru pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibru 152 de milimetri.

Muniţia a fost descoperită de către Sorin R., în timp ce efectua lucrări în propria gospodărie. Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, bărbatul a anunţat de urgenţă autorităţile, pentru a solicita intervenţia echipajului  pirotehnic. Specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi au intervenit cu o autospecială şi au ridicat proiectilul exploziv de calibrul 152  de milimetri, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii.

Sfaturi de la specialişti
                     
În astfel de situaţii, ISU Călăraşi le recomandă cetăţenilor să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite, să nu desfacă şi să nu predea la fier vechi elemente de muniţie descoperite şi să nu le folosească pentru improvizarea diferitelor ornamente. De asemenea, muniţia descoperită nu trebuie lovită, tăiată şi ţinută departe de sursele de foc deschis.
 

Vă recomandăm şi:

FOTO Blindat cu arme letale şi muniţie. Un tânăr din Lehliu-Gară a fost reţinut, după ce în locuinţa sa a fost găsit un adevărat arsenal

Arme ilegale, găsite într-o locuinţă din Călăraşi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările