MS: Direcţiile de sănătate publică şi serviciile de urgenţă au activat planurile de măsuri pentru zilele caniculare

MS: Direcţiile de sănătate publică şi serviciile de urgenţă au activat planurile de măsuri pentru zilele caniculare

Se anunţă temperaturi foarte ridicate FOTO 123 RF

Direcţiile de sănătate publică şi serviciile de urgenţă prespitaliceşti au activat planurile de măsuri pentru zilele caniculare, la solicitarea Ministerului Sănătăţii (MS), astfel încât riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din această perioadă să fie reduse. Meteorologii anunţă temperaturi ridicate, cu depăşirea indicelui temperatură-umezeală.

 
Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că direcţiile de sănătate publică şi serviciile de urgenţă prespitaliceşti au activat planurile de măsuri pentru zilele caniculare.
 
De asemenea, instituţia a precizat că a cerut serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.
 
”Direcţiile de sănătate publică colaborează cu autorităţile locale, verifică respectarea condiţiilor de asigurare a asistentei medicale in unitatile sanitare -asigurarea stocurilor de medicamente de urgenta, in special a medicamentelor pentru patologiile determinate/agravate de canicula, functionalitatea generatoarelor de rezerva, asigurarea  rezervelor de apa proprii ale unitatilor sanitare”, a transmis Ministerul Sănătăţii.
 
Sfaturi de la Ministerul Sănătăţii
 
În ceea ce priveşte populaţia, Ministerul Sănătăţii recomandă să fie urmate sfaturile medicilor şi să se evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00
 
Ministerul reaminteşte, de asemenea, măsurile pentru perioadele caniculare: este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete; să se consume în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă; nu trebuie consumat alcool; este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină.
Treabuie evitate activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, gradinarit, etc).
 
Meteorologii au emis, joi, o avertizare cod portocaliu şi galben de furtuni, valabil în mai multe judeţe ale ţării., dar şi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi uşor pragul critic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: