Modernizarea reţelei de apă, reluată după doi ani de întârzieri. Proiectul cu fonduri europene  are o valoare de 38 milioane lei

Modernizarea reţelei de apă, reluată după doi ani de întârzieri. Proiectul cu 
fonduri europene  are o valoare de 38 milioane lei

Una din străzile fără reţea de canalizare din oraş Foto:I.S.

Reţelele de distribuţie a apei şi sistemul de canalizare din Călăraşi vor fi modernizate, după ce în ultimii ani lucrările au fost întârziate de antreprenori.Reabilitarea face parte dintr-un proiect complex, valoarea contractului ridicându-se la peste 38 milioane de lei, din care aproximativ 82% reprezintă finanţare de la Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune. Semnarea contractului privind demararea lucrărilor, după ce acestea au fost sistate în 2012, ca urmare a rezilierii contractului cu fostul antreprenor, Energoconstrucţia SA, va avea loc la Primăria Călăraşi, miercuri, 14 ianuarie. La acea dată puţin peste 10% din lucrări fuseseră efectuate.

Obiectul contractului constă în lucrari de extindere şi reabilitare a reţelelor de distribuţie (aproximativ 20,7 km), branşarea şi contorizarea consumatorilor la sistemul de alimentare cu apă, plus lucrări auxiliare; extinderea şi reabilitarea reţelelor de canalizare (aproximativ 21,8 km) şi a caminelor de vizitare aferente, realizarea racordurilor, reabilitarea unor staţii de pompare ape uzate din cadrul sistemelor de canalizare, construcţia unor noi staţii de pompare ape uzate.

Cetăţenii, învăţaţi să aibă răbdare

Răbdare. Asta au cerut autorităţile locale de la călărăşenii care locuiesc pe străzile pe care lucrările la reţeaua de apă par interminabile. Îîntârzierea în execuţia lucrărilor are cauze obiective ce nu ţin de Primăria Călăraşi.
”Sper ca cei afectaţi de întârzierea acestui contract de lucrări cu finanţare europeană să înţeleagă faptul că Primăria municipiului Călăraşi este doar beneficiara acestui proiect şi nu poate interveni în derularea lui, procedurile de achiziţie publică urmându-şi calea legală. Tot ce pot să spun este faptul că odată începute lucrările, vom face tot ce ne stă în putinţă pentru ca antreprenorul să ducă la bun sfârşit lucrarea într-un timp cât mai scurt, pentru că şi banii europeni trebuie cheltuiţi până la 31 decembrie 2015” , a spus primarul Daniel Ştefan Drăgulin.
 

Vă recomandăm şi:

Lucrările la reţeaua de canalizare bat pasul pe loc. Ce explicaţii dau autorităţile

FOTO Control. Şantierele de lucrări din oraş, verificate de primar

Scrisoare de la primarul Drăgulin pentru premierul Victor Ponta: Vrem pod peste Dunăre între Călăraşi şi Silistra

Primarul Călăraşiul, amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările