Ministrul Muncii, Marius Budăi: Vom elabora o Hotărâre de Guvern pentru a-i ajuta pe oamenii afectaţi de tornadă

Ministrul Muncii, Marius Budăi: Vom elabora o Hotărâre de Guvern pentru a-i ajuta pe oamenii afectaţi de tornadă

Zeci de acoperuşuri au fost smulse de furtuna puternică FOTO ISU Ialomiţa

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale va iniţia o Hotărâre de Guvern pentru a-i sprijini cu nişte sume de bani pe oamenii din Călăraşi afectaţi de tornada de marţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, ministrul de resort, Marius Budăi.

"Trebuia să avem o reacţie. Aseară am luat legătura cu Agenţia de Plăţi şi Inspecţia Socială. Cei de la ISU ne-au sprijinit şi ne-au zis care sunt treburile acolo. Azi merg iarăşi şi mâine întocmesc situaţia finală pentru a putea prezenta la Guvern şi să discutăm măsurile pe care să le luăm. Am vorbit şi cu doamna premier (Viorica Dăncilă n.r.) şi cu domnul preşedinte Dragnea (preşedintele PSD, Liviu Dragnea n.r.) şi va fi o Hotărâre de Guvern pentru nişte sume de bani. Atât cât putem noi din punct de vedere legal, AJPIS, să dăm, cu titlu de eliminare a excluziunii, să ajutăm aceşti oameni care sunt la necaz. Ne dorim ca săptămâna viitoare, în şedinţa de Guvern, să o avem", a spus Marius Budăi.
 
16 gospodării gospodării au fost afectate în zonă, de furtuna violentă, una mai grav, iar restul în proporţie de 30-5-%. urgia a lovit cu putere în satul Constantin Brâncoveanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: