Ministrul Agriculturii, Petre Daea: Soiurile româneşti de roşii câştigă tot mai mult teren, sunt mai gustoase

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: Soiurile româneşti de roşii câştigă tot mai mult teren, sunt mai gustoase

Roşiile româneşti, preferate de consumatori FOTO I.S.

Soiurile româneşti de roşii câştigă tot mai mult teren deoarece sunt mai gustoase şi preferate de consumatori, a declarat sâmbătă ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, citat de Agerpres.

 
"Suntem la început cu promovarea soiurilor româneşti. Am fost la Buzău, cu câteva săptămâni în urmă, unde într-o armonie perfectă între cercetare şi producători am putut constata că această preocupare s-a dezvoltat la nivelul ţării, din ce în ce mai multe soiuri. Anul trecut s-au validat, s-au omologat 14 soiuri la Buzău şi în alte zone ale ţării - la Suceava, în partea de sud, la Izbiceni, la Poiana Mare sunt preocupări în această direcţie - şi soiurile româneşti din ce în ce mai mult câştigă teren, şi pe bună dreptate, pentru că sunt tomate mai gustoase şi preferate de consumatori", a declarat Petre Daea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: