Meteo. Ce vreme se anunţă de Rusalii şi cât de cald va fi în prima lună de vară

Meteo. Ce vreme se anunţă de Rusalii şi cât de cald va fi în prima lună de vară

Vara e tot mai aproape

Prima lună de vară vine cu vreme normală, cu ploi slabe, trecătoare şi cu temperaturi maxime de 28 de grade Celsius. Mini-vacanţa de Rusalii se anunţă una reuşită din punct de vedere meteorologic.


Până pe 2 iunie, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până pe 2 iunie, maximele termice vor creşte spre medii de 26...27 de grade, valori care se vor menţine până pe 7 mai. Temperaturile minime se vor situa la medii regionale în jur de 11 grade în nopţile din perioada 29 – 31 mai, iar în restul intervalului vor fi cuprinse, în medie, între 12 şi 14 grade Celsius. Ploi slabe şi trecătoare pot apărea în perioada 2-6 iunie. În Muntenia, următoarele zile se anunţă cu vreme bună, potrivită pentru distracţia în aer liber.

Prognoza meteo: vremea în luna iunie 2015

Prognoza pentru această vară vine cu veşti nu tocmai bune. În luna iunie, temperaturile se va încadra în limitele apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a teritoriului. Media multinuală este de 18,3 grade Celsius. Temperatura medie în luna iunie va chiar excedentară în sud, sud-est şi-n vest, unde va atinge 20 de grade Celsius. 

În ceea ce priveşte precipitaţiile, cantităţile lunare vor avea valori sub normele climatologice(84,5 l/mp) în sud, sud-est, est şi vest, unde media lunară va fi de 60 de l/mp. În centru şi nord, va ploua mai mult, cantităţile de precipitaţii fiind excedentare, de 100-120 de l/mp. Meteorologii spun că vreme tropicală se instalează în lunile iulie şi august. În ceastă perioadă, ploile se vor lăsa aşteptate, iar seceta va da bătăi de cap în sud-estul ţării, spre disperarea agricultorilor.

 
Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo pe 3 luni. Unde vine vara tropicală, cât ţine seceta şi în ce zone lovesc ploile

Vreme neobişnuită. Cât de cald se anunţă în următoarele trei zile şi unde lovesc vijeliile şi grindina

Avertizare de vreme severă: furtună, ploi torenţiale şi grindină. Cât de mult scad temperaturile

Căldură sahariană. Ce temperaturi se anunţă pentru cea mai toridă zi din mai

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: