Mesajul unui preot către enoriaşi în timpul pandemiei: Dumnezeu cu noi. Aştept pomelnicele voastre pe Messenger

Mesajul unui preot către enoriaşi în timpul pandemiei: Dumnezeu cu noi. Aştept pomelnicele voastre pe Messenger

Părintele Eugen Barz slujeşte într-o parohie din Madrid FOTO Facebook/Vasile Eugen Barz

Un preot din Călăraşi, care slujeşte de mai mulţi ani într-o parohie din Madrid, este aproape de enoriaşi prin noua tehnologie. Având în vedere restricţiile impuse de pandemia de coronavirus, părintele Eugen Barz îi învaţă pe oameni cum să se roage acasă şi aşteaptă pe messenger pomelnicele acestora pentru a le înălţa către Tatăl Cel Ceresc.

Ştiri pe aceeaşi temă


Mesajul părintelui Eugen Barz, postat pe pagina sa de socializare:
 
Ne plângem că nu putem să ne întâlnim cu oamenii şi uităm că putem să ne întâlnim în rugăciune cu Dumnezeu. Avem acum ocazia să exersăm rugăciunea în cămările noastre, aşa cum ne-a învăţat Hristos.

Dacă cineva vrea să se roage să aştepte să adoarmă copii şi să se retragă într-un colţ curat, după ce va stinge telefonul, laptopul, televizorul şi becurile electrice. Aşezaţi căndeluţa aprinsă în faţa voastră. Simpla stare în faţa candelei aprinse într-o cameră întunecată, vă va adânci în rugăciune mai mult decât toate live-urile, chiar dacă acestea s-ar transmite direct din Cer.
 
Primul lucru care se cere de la un rugător este să se desprindă de toate lucrurile pământeşti, de toate gândurile şi fricile. Exersaţi această stare şi negreşit veţi păşi în Împărăţia lui Dumnezeu în chip simţit. Din această stare rugaţi-vă pentru familia voastră şi pentru întreaga lume, fără multe vorbe. Spuneţi rugăciunea Tatăl nostru şi meditaţi asupra cuvintelor din această rugăciune. Dumnezeu cu noi. Aştept pomelnicele voastre pe messenger.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: