Mesaj dur pentru BOR de la o ziaristă. Ce le transmite preoţilor care nu vor oficia o slujbă de înmormântare pentru Cristina Ţopescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Ţopescu a murit la 59 de ani şi conform dorinţei sale va fi incinerată FOTO Adevărul
Cristina Ţopescu a murit la 59 de ani şi conform dorinţei sale va fi incinerată FOTO Adevărul

Dorinţa Cristinei Ţopescu de a fi incinerată a stârnit un val de reacţii, după ce reprezentanţii Bisericii au transmis că vedeta TV nu va avea parte de o slujbă de înmormântare. Cel mai dur mesaj transmis Patriarhiei vine de la o jurnalistă. Aceasta nu s-a sfiit să-i catalogheze pe unii preoţi drept "corupţi în sutane".

Nora Dincă, realizator de emisiuni TV a scis pe pagina de socializare un mesaj scurt, dar foarte acid. Redăm integral postarea jurnalistei:

Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei -din punctul meu de vedere, personaj profund găunos ideologic, moral, structural şi, dimpreună cu preafericitul Daniel, degrabă alungător de enoriaşi- a anunţat că nu se va oficia nicio slujbă de înmormântare pentru Cristina, pentru că "a ales să fie incinerată".

Tramsmit pe această cale Patriarhiei Române că oameni precum Cristina nu au nevoie de slujbe oficiate de corupţi în sutane -care, la o adică, nici nu te-ngroapă până nu-şi primesc dreptul- ca să ajungă în Rai, după cum netrebnicii, şi Papa de i-ar îngropa, nu i-ar putea salva de bezna veşnică.

Cu proştii n-am idee cum stă treaba.

Biserica Ortodoxă Română a anunţat prin vocea purtătorului său de cuvânt, Nicolae Bănescu, că refuză să facă slujbă de înmormântare a jurnalistei. BOR invocă faptul că decizia Cristinei Ţopescu de a fi incinerată contravine tradiţiilor creştineşti. Conform unui comunicat al TVR, ceremonia de incinerare va avea loc joi, la Crematoriul Vitan Bârzeşti.

Vedeta TV Cristina Ţopescu a murit la 59 de ani. Ea a fost găsită în casă fără viaţă, duminică seară, 12 ianuarie, după ce o vecină a sunat la poliţie pentru că nu o mai văzuse de trei săptămâni. Informaţia a fost confirmată de poliţie şi de către şeful Ambulanţei din Bucureşti. Conform Poliţiei, în cursul serii de duminică, în jurul orelor 22.00, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizării, poliţiştii oraşului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violenţă. Urmează să se efectueze în cauză expertiza medico-legală.

Dorinţa vedetei TV de a fi incinerată contravine cutumelor Bisericii Ortodoxe Române. Sfântul Sinod este categoric în această privinţă: este o practică necreştină care atrage după sine refuzul preoţilor de a săvărşi orice serviciu religios, cât şi o pomenire ulterioară. În esenţa, Biserica nu acceptă incinerarea pentru că este o formă de dispreţ faţă de natura umană.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite