Medicii ne sfătuiesc: mâncaţi cu măsură de Crăciun! Preparatele bogate în grăsimi, pericol pentru sănătate

Medicii ne sfătuiesc: mâncaţi cu măsură de Crăciun! Preparatele bogate în grăsimi, pericol pentru sănătate

Preparatele din carne de porc trebuie consumate moderate Foto:Adevărul

Sărbătorile de iarnă nu sunt doar motiv de bucurie, ci şi de îngrijorare. Mesele copioase, stropite cu alcool, dau bătăi de cap oamenilor. Consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi îi aduc pe unii dintre noi pe patul spitalului. Pentru a evita astfel de neplăceri, medicii avertizează să se mănânce moderat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialiştii spun că ne putem feri de probleme dacă se consumă carne de porc şi preparate tradiţionale cu măsură, mai ales cele cu conţinut ridicat de grăsimi şi preparate termic, prin prăjire. Specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii fac o serie de recomandări privind consumul de alimente în perioada Sărbătorilor de Iarnă.
 

Consum moderat

"Astfel, având în vedere preocuparea MS pentru menţinerea unei bune stări de sănătate a populaţiei, în această perioadă sunt recomandate: consumul moderat de alimente tradiţionale pe bază de carne de porc, mai ales a celor cu conţinut ridicat de grăsimi şi preparate termic, prin prăjire; carnea şi preparatele din carne de porc trebuie achiziţionate de la comercianţi autorizaţi care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor; alimentaţia trebuie să fie diversificată şi să cuprindă cereale, legume, fructe şi produse lactate", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii. Se recomandă, de asemenea, evitarea consumului excesiv de alcool.
 

Persoanele suferinde, cele mai afectate

Cei mai expuşi problemelor sunt persoanele care urmează un tratament. Aceştia nu trebuie să întrerupă medicaţia, iar prăjelile şi alimentele bogate în grăsimi trebuie consumate cumpătat. Nici cei care au postit nu sunt ocoliţi de necazuri. Medicii avertizează că reluarea unei alimentaţii bogate în grăsimi, tocături sau prăjeli poate cauza de cele mai multe ori afecţiuni digestive. Aceste mâncăruri trebuie evitate şi de persoanele care suferă de gastrită, ulcer sau colici. Diabeticii nu trebuie să renuţe la tratament şi sunt sfătuiţi să evite mesele copioase şi dulciurile. De asemenea, cardiacii trebuie să ocolească mâncărurile bogate în grăsimi sau sărate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările