Medic, mesaj pentru premierul Cîţu: Ce faceţi e nebunie curată, este criminal! O spun ca psihiatru

Medic, mesaj pentru premierul Cîţu: Ce faceţi e nebunie curată, este criminal! O spun ca psihiatru

Secţiile ATI din România, sub povara miilor de bolnavi Inquam Photos / Octav Ganea

Unul dintre cei mai cunoscuţi medici din România avertizează din nou guvernanţii să ia măsuri pentru limitarea efectelor dezastruoase ale pandemiei. Gabriel Diaconu îi transmite premierul Cîţu că fără carantinarea zonelor unde focul infecţiei arde mai tare, orice altă măsură înseamnă condamnarea la moarte a oamenilor nevinovaţi.

Gabrile Diaconu a postat un mesaj pe pagina sa de socializare în care arată cu argumente de ce se impune carantinarea, mai ales a Capitalei, şi ce se întâmplă după vaccinarea masivă a românilor:

„Bezna

Unicul scop al testării şi raportării zilnice al numărului de cazuri de COVID, precum şi toate celelalte variabile agregate, este predicţia matematică, ”prognoza” pandemică pe termen scurt. 

Fără acest element simplu, dar crucial, n-ai cum şti încotro s-o iei. Numerele, luate separat, sunt înşelătoare. Dar pune-le în faţa unui meseriaş şi-are să-ţi poată spune secretul lor.

Când am uitat asta? 

Şi cum de avem, acum, la conducere, la butoane, oameni corigenţi la aritmetică, pentru că de matematici nu pot vorbi?

O şleahtă de diversionişti au creat credinţa, în marele public şi spre omul de rând, că ce fac (de fapt) voluntarii care publică zilnic grafice, curbe, predicţii e un fel de dat în bobi, de citit în cărţi. Sunt aceiaşi oameni care dacă văd un număr de ”magie” la Românii au talent vor bate frenetic din palme, veseli ca şi cum s-ar afla în faţa unei minuni.

Nu e nici o minune. E doar ştiinţă. 

Ştiinţă care vine, în rădăcina ei, şi de la sapienza, adică înţelepciune. Unde nu-i cap, vai de picioare.

Pariul monstruos al facţiunii videne din PNL, cea care l-a propulsat pe Cîţu, se bazează pe un dispreţ profund cât priveşte fiinţa umană. Lasă-i să vadă durere, lasă-i să vadă cum se adună morţi, şi se vor vaccina. Până atunci afacerile să meargă.

Doar că aceşti oameni nu pricep matematică decât când vine vorba să-şi adune profitul şi să-l împartă la lupi.

Mă fiinţe, pricepeţi că e târziu? Pricepeţi cât de târziu este? 

Vaccinarea masivă nu generează impact decât la 30-4- zile după

Uite argumentul:

În fiecare zi numărătoarea este despre ziua DINAINTE. Dacă mergi 3 - 4 zile înapoi poţi să ai o perspectivă matematică vreme de 3 - 4 zile înainte. Nu mai mult. Posibil mai puţin.

Funcţie de cât de bine numeri ”prognoza” va fi mai fidelă. Funcţie de cât de bine ”antrenezi” motorul matematic, va fi mai aproape de adevăr. El oricum tinde să subestimeze realitatea în felul în care e construit. 

Când îţi dai seama dacă ţi-a ”intrat” prognoza? La minim 14 zile, adică două săptămâni. Drept urmare logica elementară îţi spune că, atunci când se întrunesc câteva criterii vreme de 3 - 4 zile la rând, ai la dispoziţie 3 - 4 zile să iei decizii care vor da efect în 14 zile (două săptămâni). NU mai devreme.

Asta dacă vorbim de măsuri de scădere a ratei de infecţie prin limitarea mobilităţii.

Când vine vorba de impactul vaccinării anti-COVID asupra ratei de răspândire a virusului, comunitar, lucrurile sunt şi mai sobre. 

Vaccinarea masivă NU generează impact decât la minim 30 - 40 de zile DUPĂ prima doză, drept urmare în acel interval de timp oamenii, fie ei şi vaccinaţi, continuă să fie vulnerabili la infecţie. 

Scopul, deci, pe termen scurt al vaccinării NU are cum să fie scăderea ratei/ratelor de infectare, cât decompresia în aval a cazurilor grave/ letale. 

Pe aceste spaţii temporale orice om cu vârsta judecăţii de minim doi ani vede că lucrurile nu păsăluiesc. 

Focul infecţiei arde mai tare

Drept urmare, medical, se impune carantinarea acelor zone/ că le zici UAT-uri, că le zici oraşe, unde focul infecţiei arde mai tare. 

DEGEABA ieşi, tu premier, tu ovină finanţistă, să susţii că nu vei impune carantinarea. E ca şi cum ai pronunţa o sentinţă la moarte pentru sute, mii de oameni. Este o decizie care, prin sine, încalcă dreptul fundamental la viaţă al populaţiei. Este iresponsabil. Este criminal.

Nemaivorbind că, odată atins potenţialul de îngrijire al grav-bolnavilor, cei care vin din urmă se vor stinge în aşteptare. Şi ei au dreptul constituţional la sănătate, la îngrijiri medicale. Nu sunt mai puţin cetăţeni.

Se întâmplă, în situaţii de criză, că unii oameni intră în ceea ce se cheamă, tehnic ”group think”, sau ”gândire de haită”. Aceşti oameni devin opaci la judecată critică, la informaţie, la bună conştiinţă. Ce trăiesc ei e un delir partajat, o psihoză organizaţională în care contează mai mult să-şi susţină, reciproc, credinţele decât să ia decizii bazate pe argumente. 

La acest moment TOATĂ autoritatea medicală din România, că e vorba de Colegiul Medicilor, că e vorba de societăţi profesionale, că e vorba de lideri de opinie din lumea medicală (autentici, nu ciurucuri conspiraţioniste) i-au atras atenţia premierului (mazilit, de altfel, interimar, de fel) Cîţu că situaţia COVID are proporţii diluviene. 

Domnule premier, nu condamnaţi oameni nevinovaţi la moarte. 

Domnule premier, viitorul curând vă va judeca, alături de toţi ceilalţi care s-au ambiţionat într-o direcţie a imploziei sociale şi politice. 

Noi nu omorâm!

Ce faceţi e nebunie curată. O spun de această dată ca psihiatru, şi-mi asum până la capăt proprietatea termenilor. Verticala profesiei mele mă obligă să încalc cutuma, şi să rostesc acest diagnostic. Sunt vieţi de oameni la mijloc. Noi, medici, am jurat să protejăm vieţi. 

Noi nu omorâm, prin neglijenţă sau prin incompetenţă, oameni. 

Întoarceţi roata acestui dezastru cât mai puteţi. Că deja nu prea mai puteţi. 

Bucureştiul, la acest moment, este pierdut fără decizii grele, dure şi salutare. Capitala României riscă nu doar colaps, cât complicaţii ulterioare colapsului care merg dincolo de justificări economice. 

Dacă ieri devenea obligatorie vaccinarea tuturor, şi tot nu vom vedea beneficii decât la sfârşit de noiembrie. 

Băgaţi bine de seamă. Băgaţi bine la cap.

Suntem în bezna epocii noastre.“

Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările