Medic, despre pelerinajul de la racla Sfintei Parascheva: Acolo se va petrece catastrofa. Mai rău decât Lombardia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pelerinajul la racla Sf.Parascheva, criticat de medici FOTO Inquam Photos / Liviu Chirica
Pelerinajul la racla Sf.Parascheva, criticat de medici FOTO Inquam Photos / Liviu Chirica

Pelerinajul în plină pandemie la racla Sfintei Parascheva îi îngrozeşte pe medici. Gabriel Diaconu, un cunoscut psihiatru din România, spune că acolo, la Iaşi, se va petrece catastrofa zilelor noastre. Mai rău decât Lombardia.

Medicul Gabriel Diaconu face din nou apel la vaccinare şi la conştiinţa oamenilor, dar şi la preoţi pentru a susţine imunizarea.

Psihiatrul atrage atenţia, într-un mesaj pe pagina sa de socializare, că Moldova e cea mai lovită de pandemia COVID, iar preoţii de aici au continuat să spună minciuni oamenilor despre noul coronavirus:

„Izolare

Imaginea raclei Sf. Paraschiva, cu Moaştele făcătoare de minuni, dezinfectată “la fiecare 5 minute”, ar trebui să lămurească definitiv raportul de relevanţă între miracole, şi igienă:

Anume că igiena poate face miracole, dar lipsa ei nu.

Brâul Moldovei e printre cele mai lovite de pandemia de COVID. Este, în acelaşi timp, cel mai puţin vaccinat. Finalmente, religiozitatea oamenilor în zonă bate de departe educaţia formală, sau minima educaţie ştiinţifică.

Aici ar putea Biserica Ortodoxă să facă o diferenţă. Perversa eschivare a păstorilor de oameni, sau vehementa atitudine a altora, orbiţi de discurs şi medievalism, e o verigă în lanţul dezastrelor.

În timp ce credincioşii pupă racla curăţată cu spirt, pe secţia de oncologie pediatrică de la Iaşi e focar de Covid.  Pe secţia de oncologie pediatrică sunt trataţi copii cu cancere, că sunt leucemii, limfoame, diverse blastoame ale copilăriei sau alte sindroame mielo-displazice. Şi prin boală, dar şi prin natura tratamentului specific, imunitatea lor e modificată. Slăbită.

De-ar fi să fie un Dumnezeu, şi de-ar fi să asculte rugi, oare n-ar merita mai degrabă copiii necăjiţi decât pelerinii zdraveni, sănătoşi, la moaşte? Cum de nu le luminează mintea, nici lor direct dar nici prin preoţi?

Nimeni, înafară de preoţii din moldovenime, n-a spus oamenilor minciuni despre COVID. Care mai de care s-au întrecut în aberaţii. Unii continuă să facă asta după ce ei înşişi au trecut prin infecţie. Continuă să facă asta deşi alţi preoţi, unii de rang înalt, au murit de COVID.

Toată călugărimea, indiferent de opţiune, e ţinută captivă doctrinei religioase. Adică, ştergem racla cu spirt, dar le interzicem clericilor vaccinul, şi sfătuim oamenii să dea cu agheasmă, că medicina e vrăjitorie iar vaccinul experiment.

Toţi, dar absolut toţi participanţii la acest spectacol supra-realist sunt vaccinaţi de bolile copilăriei. Sfidează logica, dar confirmă psihologia grupurilor. 

Până nu se vor schimba vânturile în zonă, acolo se va petrece catastrofa zilelor noastre. Mai rău decât Lombardia. Mai rău decât Manaus.“

Vă mai recomandăm şi:

Bela Karolyi, amintiri savuroase din Valea Jiului: „Luna de miere, în Lupeni. Eram incredibil de fericiţi“

CTP: „Cîţu nu mai poate fi numit premier. E compromis moral şi profesional“. De ce îl compară cu Liviu Dragnea

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite