Medic, despre cum se moare în chinuri de COVID: Nu e film horror, e real. Amândoi respirau ca peştele pe uscat

Medic, despre cum se moare în chinuri de COVID: Nu e film horror, e real. Amândoi respirau ca peştele pe uscat

Spitalele, pline de pacienţi cu COVID în stare gravă Inquam Photos / Octav Ganea

Dezastrul sanitar prin care trece România în aceste zile aduce în prim-plan tragedii greu de imaginat. Din cauza infectărilor masive, oamenii ajung să moară în casă pentru că în spitale nu mai sunt locuri. Un medic de familie povesteşte o întâmplare tristă din comuna Mănăstirea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cătălin Petrencic, medic de familie în comuna călărăşeană Mănănăstirea a povestit pe pagina sa de socializare o tragedie care a lovit doi bătrâni din localitate. Infectaţi cu COVID s-au chinuit acasă, pentru că în spital nu mai erau locuri, iar femeia a murit în chinuri groaznice:

Nu e film horror, este real. De la mine, din Mănăstirea. Doi bătrâni, singuri. Copiii plecaţi. El abia poate să respire. Respira ca peştele pe uscat. Cianotic. TA 60/40. Test rapid, pozitiv. Trimis la spital. Nu sunt locuri. Trimis acasă. PCR, pozitiv. Vecinii au grijă de ei, sp le dea medicamente, de mâncare. După o săptămână li se face un test rapid. El negativ, ea pozitivă. Amândoi respirau ca peştele pe uscat. Vecinii, care le aduceau de mâncare, vin şi-l întreabă pe el, care era în pat, abia respirând: ce face soţia, cum e? Răspuns: nu ştiu, nu mişcă, nu respiră! Era moartă. Nu se ştie de când. 

Vine echipa autorizată ia decedata, o pun în sicriu, o sigilează şi o duc la groapă însoţiţi de maşina Poliţiei. El rămâne singur. Abia respirând. Da, nu e film. E realitate. O realitate care se poate întâmpla sau se întâmplă în România, azi. O imagine a apocalipsei. De ce? Pentru că există un virus parşiv, real. Pentru că avem un stat care face orice altceva dar numai de cetăţenii lui nu are grijă. Şi, poate cel mai important, pentru că avem cetăţeni care ascultă toate prostiile şi nu ţin cont de ce spun specialiltii. Asta este realitatea acestor zile şi a celor ce vor veni.

 

 

 Vă mai recomandăm şi:

Medic, mesaj pentru premierul Cîţu: Ce faceţi e nebunie curată, este criminal! O spun ca psihiatru

Experţii în sănătate susţin solicitarea de carantinare a Capitalei: Este revoltător faptul că o decizie de sănătate publică este suspendată pe criterii strict politice

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările