Medic, despre „imunizarea naturală“: Înseamnă aproape 5 milioane de morţi până acum. Şi nu e ultima strigare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţiile de Terapie Intensivă, sufocate de valul de pacienţi cu COVID-19 FOTO Shutterstock
Secţiile de Terapie Intensivă, sufocate de valul de pacienţi cu COVID-19 FOTO Shutterstock

Unul dintre cei mai cunoscuţi psihiatri din România aduce în prim-plan o nouă pledoarie pentru vaccinare. Medicul Gabriel Diaconu le explică oamenilor cum stau de fapt lucrurile cu imunizarea vaccinală, dar şi ce este imunitatea dobândită.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, Gabriel Diaconu aduce argumente ştiinţifice pro vaccinare, încercând din nou să-i determine pe oameni să conştientizeze beneficiile imunizării şi să se informeze din surse credibile:

„Izolare

Lungul drum al imunizării: natural sau vaccinal?

Au existat dintotdeauna oameni care au supravieţuit unor boli cu rată mare de fatalitate. Care cu tratament, care cu o genetică propice. Sunt oameni care au trăit mult şi bine cu paraziţi, cu viermi intestinali. Mai sunt unii care, aproape în mod miraculos, au căzut de incredibil de sus şi au trăit, că a fost accident de avion, sau că nu s-a deschis paraşuta.

Astfel de poveşti excepţionale inspiră, dau foc imaginaţiei. Dar şi induc în eroare. 

Toţi ne credem deosebiţi. E o minciună pe care ne-o spune mintea noastră, cea care ne dă şi un sens al identităţii. Pe mine mă cheamă. Eu sunt. 

Dar individualitate nu e unicitate. Iar individualitate nu e nimic excepţional. 

Pe toţi dacă ne tai, curge sânge. Şi zdrobitor de mulţi dintre noi ne comportăm previzibil în faţa bolii. Asta a permis, de altfel, documentarea medicală a anumitor afecţiuni. Tocmai din pricina acestei banalităţi putem recunoaşte, de cele mai multe ori, un infarct sau un accident vascular. 

Imunitatea dobândită “natural” se supune reperelor darwiniste. Cel mai adaptat supravieţuieşte. Nu cel mai puternic. Şi cu siguranţă nu cel mai frumos ori deştept. 

Urmează din asta că, de la o generaţie la alta, membri mai competenţi imun ar trebui să se nască. Dar la fel de bine se nasc şi agresori mai inteligenţi. E un război al supravieţuirii care face victime inocente de ambele părţi.

Să aruncăm la gunoi un secol de medicină?

Victor Babeş, unul din microbiologii de frunte ai Regatului, a pierdut 5 (cinci) fraţi, toţi morţi înaintea vârstei de 5 ani de boli astăzi prevenibile vaccinal.

Încă era comun, când majoritatea populaţiei actuale a României s-a născut, ca oamenii să piară prematur. Dar profilul de moarte se schimbase deja, prin campaniile intense de vaccinare a populaţiei începute în anii ‘50. 

Vaccinişti şi anti-vaccinişti deopotrivă îşi datorează viaţa acelor campanii, căci mulţi dintre părinţii ori bunicii lor altfel ar fi murit pe drum. Pe drumul imunizării naturale.

Astăzi, când umanitatea se confruntă cu cea mai grea pandemie a vremurilor moderne, una care deja, în multe ţări, a omorât mai mulţi oameni decât gripa spaniolă de acum un secol, pare că ne-am pierdut de istorie. 

Vrem să mâncăm sănătos, să bem apă de izvor, să respirăm aer curat, dar ne aruncăm în braţele morţii ca să ce? Să aruncăm la gunoi un secol de medicină?

Sunt alţii care mor de la o carie

Uite ce a însemnat “imunizarea naturală” până acum, pe glob: aproape 5 milioane de morţi. Şi nu e ultima strigare. 

Vor fi unii care comentează că şi unele persoane vaccinate au murit de COVID. E just. E trist. Nu există soluţii medicale perfecte pentru fiecare. Sunt oameni care mor de cancer în ciuda tratamentului. Sunt alţii care mor de la o carie, în ciuda dentiştilor.

Dar proporţiile contează. 

Să foloseşti bezmetic medicina funcţie de ce-ţi spune ţie instinctul, ca şi cum ar fi un supermarket, e probabil cea mai păguboasă idee, una prăsită - ce e drept - de business-ul medical şi de marketing-ul de sănătate.

Oamenilor li s-a infuzat falsa idee că, stăpâni ai sănătăţii lor, sunt echipaţi să ia decizii. Să devină “parteneri” în relaţia medic-pacient.

Majoritatea analizelor “la cerere” pe care eu, ca doctor, le văd la pacienţii mei sunt absolut gratuite, fără vreo noimă, majoritatea normale şi în exces. Sunt aceiaşi oameni care pledează pentru “imunizare naturală” care cheltuie copios să afle că nu au nimic. Tone şi tone de bani se duc în compulsivitatea unora, uneori mai morbidă decât boala. Pentru că nu au conştiinţa a ceea ce fac ei, dar nici a ceea ce facem noi.

Oameni fără de minte se duc cu capul în gard

Tot omul a ajuns să creadă că nişte ore pe internet îi dau resursă să înţeleagă boala. 

Dar pune-i pe aceiaşi oameni să înveţe să piloteze un avion în acelaşi interval de timp, şi apoi obligă-i să zboare, şi se vor uita incredul la tine. Cum adică, să pilotez un avion, eşti nebun?

E mai simplu să pilotezi un avion decât să tratezi o boală. Tocmai de aceea majoritatea celor care se oblojesc “după ureche” îşi fac mai mult rău decât bine, sau maxim ajung la probabilitatea datului cu banul, adică “alb sau negru”.

De pe deluţul ignoranţei, păcăliţi că e simplu, că au priceput, oameni fără de minte se duc cu capul în gard. Au memorat cuvintele, dar nu le cunosc semnificaţia. Insistă cu argumente, dar nu le pot felia. E o pâclă pe minte pe care nici măcar nu şi-o recunosc. Reperul e atitudinea paranoică, în schimb, faţă de doctor. Eu ştiu mai bine! Spun ei. 

Noi, ca specie, ne-am ridicat pentru că am colaborat. Am lăsat zidarii să construiască, brutarii să coacă pâine, generalii să ducă războaie, doctorii să vindece. N-am trimis brutari pe front, doctori la cratiţă şi zidari la capul bolnavului.

Contemporan, fiecare se pricepe la de toate. E boala secolului. Se cheamă “DIY”, din englezul “do it yourself” (“fă-o de unul singur”). E un fel de mândrie idioată că “te descurci”.

Unde te descurci? Ai cusut vreodată o rană? Ai făcut vreodată ceva mai mult pentru sănătatea ta decât să te ştergi la fund şi apoi (dacă!) să te speli pe mâini? 

Nu e o ruşine să admiţi că nu te pricepi. Deci, nu te preface.

Sănătatea nu e modă

Imunizarea naturală a lăsat ciupituri de vărsat de vânt pe obrajii multora. I-a lăsat pe alţii, după oreion, sterili, şi nici astăzi ei nu pricep de ce. Pe alţii i-a lăsat, după Infecţii cu streptococ netratate, cu valve ale inimii distruse sau cu ticuri, sechele pe viaţă. De ce ai vrea, vreodată, să vezi cum e?

Du-te, măi omule, la doctor. Frica pe care o ai e copilăroasă. Şi paradoxală. Aceiaşi oameni care mai bine să nu ştie de sănătatea lor insistă să refuze un act medical banal: vaccinul.

Se iau după vecin. Se iau după ziar. Se iau după vedetă. Bine, se iau după vedeta care a trăit să îşi spună povestea picantă. Ce păcat că nu se iau după regula bunului simţ!

Sănătatea nu e modă, să-ţi spună starleta cum să îţi cumperi chiloţii. Nu e “fashion”. Nu e “trendy”. Şi cu siguranţă, odată pierdută, n-o să te lămurească cineva probabil la fel de inept ca şi tine ce ai de făcut.

Există, deci, un drum lung al imunizării. E pavat cu cruci, ca drumurile patriei pe unde circulă toată lumea în dispreţ faţă de reguli. Vrem o ţară “ca afară”, dar ne purtăm ca proaspăt coborâţi din copac.

Pe moartea multora se va scrie educaţia acestei generaţii. Pe care, ca şi în trecut, tot cei mai răsăriţi o vor citi. Că dacă o citeau şi cei de acum pe cea a înaintaşilor, nu mai era cazul să scriu nici eu, nici să mai tot explice alţii.“

Vă mai recomandăm şi:

Medic, despre pelerinajul de la racla Sfintei Parascheva: Acolo se va petrece catastrofa. Mai rău decât Lombardia

Mai mulţi specialişti vorbesc despre posibilitatea unei mutaţii - varianta românească. Expert: „Ar fi un coşmar”

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite