Maxime istorice pentru luna septembrie. Cât de cald se anunţă, unde va fi răcoare şi când se domoleşte canicula de toamnă

Maxime istorice pentru luna septembrie. Cât de cald se anunţă, unde va fi răcoare şi când se domoleşte canicula de toamnă

Temperaturi ameţitoare în termometru Foto:Shutterstock

Un val de aer tropical ce traversează România aduce caniculă ca-n luna lui Cuptor. Maxime istorice de peste 35 de grade se vor înregistra în mai multe regiuni din ţară, mai mult cu 10-15 grade faţă de normalul datei din calendar. De duminică însă, căldura se domoleşte.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Meteorologii spun că în următoarele trei zile vom avea parte de căldură la fel ca vara şi că temperaturile-record nu vor ţine decât trei zile. Maximele vor ajunge la 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Vremea continuă să se încălzească joi, 17 septembrie, cu temperaturi anormale pentru a doua decadă a lunii septembrie, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, unde maximele vor atinge frecvent 33...34 de grade, iar izolat la amiază chiar 35 de grade în Câmpia de Vest. În restul teritoriului maximele termice se vor încadra între 22 şi 30 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral.

Disconfort termic

Vineri, valorile termice vor continua să crească uşor, astfel că vremea va deveni deosebit de caldă la amiază în aproape toate regiunile, cu temperaturi maxime de la 23...25 de grade pe litoral până la 36...37 de grade, izolat, în Câmpia şi Dealurile de Vest, unde la amiază se instalează canicula pentru scurt timp şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Sâmbătă va fi la fel de cald, iar maximele se vor situa 23 şi 32 de grade, evident cel mai răcoare va fi tot pe litoral. Vântul va sufla cu uşoare intensificări în estul şi sud-vestul ţării.

 
Vă recomandăm şi:
 

Cea mai bună veste de la meteorologi: după caniculă, temperaturi scăzute. Câte grade se anunţă şi unde va fi cel mai rece

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările