Măsuri pentru siguranţa populaţiei pe vreme rea. Ce îi sfătuiesc pompierii pe oameni să facă în timpul furtunii

Măsuri pentru siguranţa populaţiei pe vreme rea. Ce îi sfătuiesc pompierii pe oameni să facă în timpul furtunii

Militarii, pregătiţi de intervenţie FOTO Adevărul

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă(IGSU) a dispus, viner,i măsuri de intervenţie în sprijinul populaţiei care ar putea fi afectată de fenomenele meteo periculoase, anunţate de meteorologi pentru mai multe judeţe din sudul şi sud-estul ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Meteorologii au anunţat cod galben şi cod portocolaiu de ploi abundente, intensificări ale vântului şi ninsori pe crestele munţilor, de sâmbătă dimineaţă, fiind afectate 17 judeţe (Argeş, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vrancea) şi zona Bucureşti-Ilfov. La nivelul unităţilor operative ale IGSU din judeţele vizate, peste 2.800 de pompieri cu 600 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor publice locale.
 
IGSU precizează că, pentru asigurarea acţiunilor preventive la nivelul comunităţilor, au fost înştiinţate asupra atenţionării toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor aflate sub incidenţa codurilor de vreme rea.
 
Grupe operative pentru intervenţii
 
Conform sursei citate, dacă situaţia din teren o va impune, la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă se vor activa grupele operative şi centrele judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei, care au în componenţă reprezentanţi ai tuturor structurilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă. La nivelul ISU Bucureşti-Ilfov a fost făcută informarea populaţiei şi formularea de recomandări aferente fenomenelor meteo periculoase, prin intermediul canalelor de comunicare instituţională (Facebook, site, Twitter) şi prin intermediul panourilor cu afisaj electronic. Pe durata codului se va activa Centrul de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei la nivelul municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov.
 
Ce trebuie să facă oamenii
 
Specialiştii IGSU le recomandă cetăţenilor ca pe timpul intensificării vântului şi căderilor de grindină să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii închise care le asigură protecţia şi să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă de copaci sau stâlpi de electricitate. Populaţia din zonele vizate de avertizări este sfătuită să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
 
Vă recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările