Măsuri de fluidizare a traficului la frontieră. Ce puncte sunt operaţionale la graniţa cu Bulgaria

Măsuri de fluidizare a traficului la frontieră. Ce puncte sunt operaţionale la graniţa cu Bulgaria

Poliţia a luat măsuri pentru fluidizarea traficului FOTO Poliţia de Frontieră

Minivacanţa de Sfânta Maria pune pe jar poliţiştii de frontieră care preconizează o crestere a traficului în punctele de trecere, în special la la graniţele cu Bulgaria şi Ungaria.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
În acest sens, Poliţia de Frontieră Română continuă să aplice măsurile aflate în competenţa instituţiei, dispuse de la începerea sezonului estival, pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.
Pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea acestora. Astfel, în această perioadă, peste 4.000 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat.
 
“Menţionăm că la frontierele interne, formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, respectiv bulgare, sens în care, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autorităţile statelor vecine in vederea stabilirii unor masuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate”, a anunşat Poliţia de Frontieră.
 
În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, respectiv în Giurgiu şi Vama Veche, recomandăm participanţilor la trafic utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest şi sud.
 
Ce puncte sunt operaţionale la graniţa cu Bulgaria
 
La frontiera româno-bulgară sunt 9 puncte de trecere ale frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât  pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 20/19 de benzi de control pe sens.
pe raza jud. Constanţa:
P.T.F. Vama Veche - Durankulak
P.T.F. Ostrov - Silistra
P.T.F. Negru Vodă - Kardam
P.T.F. Lipniţa - Kainardja pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcţionare este de la ora 08:00 la ora 20:00.
 
pe raza jud. Giurgiu:
P.T.F. Giurgiu - Ruse
pe raza jud. Dolj:
P.T.F. Bechet - Orjahovo
P.T.F. Calafat - Vidin
pe raza jud. Teleorman:
P.T.F. Turnu Magurele-Nicopole
P.T.F. Zimnicea-Sviştov
pe raza jud. Călăraşi:
P.T.F. Călăraşi / Chiciu
 
Anul trecut, în perioada minivacanţei de Sf. Maria, 11.08.2017 - 15.08.2017, au trecut frontiera peste 1.288.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, din care aproximativ633.000 pe sensul de intrare în ţară şi 655.000 pe sensul de ieşire din ţară, şi peste314.000 mijloace de transport. Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele din vestul ţării (440.000 persoane), din sud (peste 233.000), precum şi cele aeroportuare (peste 300.000 persoane).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările