Masca de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile deschise din Călăraşi

Masca de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile deschise din Călăraşi

Masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile deschise  FOTO Shutterstock

Pentru limitarea răspîndirii noului coronavirus, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat noi măsuri De astăzi, în toate localităţile din judeţul Călăraşi, masca de protecţie este obligatorie pentru toate persoanelor cu vârsta de peste 5 ani în spaţiile deschise.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform autorităţilor, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele de peste 5 ani în spaţiile publice deschise precum: piete, târguri, oboare, locuri de joacă din parcuri, staţiile de trasport public, locurile de aşteptare din autogări şi gări şi pe o rază de 50 m în jurul perimetrului exterior al tuturor unităţilor de învăţământ şi al tuturor unităţilor de cult.
 
De asemenea, autorităţile publice locale au obligaţia de a efectua lucrări de dezinfecţie a spaţiilor publice pe care le au în administrare. se permite desfăşurarea evenimentelor publice sau private doar cu condiţia respectării măsurilor de distanţare şi siguranţă sanitară în vigoare. Conform Prefecturii Călăraşi, se recomandă ca persoanele vulnerabile, vârstnicii sau persoanele cu afectiuni medicale, să evite frecventarea locurilor publice aglomerate.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările