Martie cu ploi. Vreme rece şi mohorâtă în Bărăgan până la mijlocul lunii

Martie cu ploi. Vreme rece şi mohorâtă în Bărăgan până la mijlocul lunii

Ploi în Bărăgan Foto:Arhivă Adevărul

Primăvara cu toane îşi face de cap. Bărăganul stă sub zodia ploii până pe 12 martie. Vremea bacoviană, rece, mohorâtă şi cu precipitaţii, se instalează confortabil în sud-est.

Ştiri pe aceeaşi temă


Valorile termice estimate de către meteorologi vor continua să fie peste normele climatologice ale perioadei, în timp ce ploile, în general slabe cantitativ, vor afecta majoritatea regiunilor atât în următoarele zile, cât şi de la jumătatea săptămânii viitoare, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă în intervalul 3-16 martie.

Pentru zona Munteniei, pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic va fi în general mai ridicat decât cel specific acestei perioade, mai ales în ceea ce priveşte temperaturile nocturne. Astfel, după ce în primele două zile, media maximelor va fi de aproximativ 8 grade, începând din data de 5 martie şi până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză aceasta se va situa în jurul valorii de 12 grade.

Minimele termice se vor situa, în medie, între 2 şi 4 grade, cu cele mai ridicate valori în prima săptămână de prognoză. Până în jurul datei de 7 martie, pe arii relativ extinse se vor semnala ploi, izolat mai însemnate cantitativ. Începând cu data de 8 martie probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai scăzută, acestea fiind posibile trecător şi pe spaţii destul de mici.
 

Vă recomandăm şi:

Superstiţii la început de primăvară. Vremea Dochiei, baba înzestrată cu puteri magice, care se dezbracă de cojoace

Cum să te hidratezi pe vreme rece

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările