„Mama“ imperiului Aldis, recunoscută pentru mărinimia sa: „A dărui înseamnă a primi, indiferent că ai mult sau puţin“

„Mama“ imperiului Aldis, recunoscută pentru mărinimia sa: „A dărui înseamnă a primi, indiferent că ai mult sau puţin“

Alina Naghi, văduva fondatorului imperiului Aldis, George Naghi Foto:Arhivă personală fam. Naghi

Cea mai bogată femeie din Bărăgan este recunoscută pentru mărinimia sa. Nu o lasă inima să vadă oameni în suferinţă sau la nevoie. Deşi nu face paradă din acest lucru, Alina Naghi se simte un om împlinit atunci când dăruieşte.

Ştiri pe aceeaşi temă


Trecută printr-o tragedie cumplită în urmă cu aproape 4 ani când soţul său, George Naghi, fondatorul imperiului Aldis a sfârşit fulgerător într-un accident nautic pe braţul Borcea, Alina(57 de ani) a găsit puterea să se reinventeze. Rănită şi ea în accident, cei doi se aflau la o plimbare cu barca pe Dunăre, văduva “regelui mezelurilor” şi-a revenit spectaculos.

Conduce cu mână de fier una dintre cele mai mari fabrici de mezeluri din ţară, cu aproximativ o mie de angajaţi şi sare în ajutorul oamenilor atunci când sunt la ananghie. “Este sufletistă, generoasă, o femeie cu credinţă în Dumnezeu care înţelege nevoile de zi cu zi. Nici nu apuci să deschizi gura că imediat sare în ajutor”, povesteşte Sorin Danciu, directorul Direcţiei de Cultură Călăraşi, un apropiat al familiei Naghi.

Ajutoare la fiecare sărbătoare

Societatea pe care o conduce se implică în tot felul de campanii umanitare, iar de sărbători coşurile cu produse Aldis ajung în toate colţurile ţării. Şi la evenimentele organizate la Călăraşi, Alina Naghi aduce daruri. La gala culturala a anului 2014, au fost oferite premiile “George Naghi”, în valoare de 500 şi 1.500 de lei. De asemenea, de Crăciun şi de Paşte a oferit excursii la Ierusalim, în cadrul mai multor emisiuni TV, precum şi câte o săptămână de vacanţă pe litoralul bulgăresc. “La un post de televiziune a oferit 10 premii pe săptămână constând în lădiţe cu produse Aldis şi câte 500 de lei, totul în memoria lui George Naghi, nu cu intenţie publicitară”, spune Sorin Danciu.

Fire milostivă

Modestă din fire, Alina Naghi nu doreşte să bată monedă pe firea sa milostivă. Spune că a dărui i se pare lucrul cel mai de preţ, atunci când omul se află într-o situaţie delicată. „M-am implicat de foarte multe ori în ajutorarea celor cu probleme. E greu să treci prin astfel de situaţii. A dărui înseamnă a primi, indiferent că ai mult sau puţin. În numele lui George Naghi vă asigur că veţi găsi, în continuare la noi, ca şi până acum, tot sprijinul solicitat atât pentru miile de cazuri sociale, cât şi pentru proiectele comunităţii, acţiunile culturale, toate cele în care Dadi, aşa va rămâne George în sufletul meu, s-a implicat, proiecte pe care le-a sprijinit din tot sufletul său”, sune Alina Naghi.

Imperiul clădit acum 23 de ani

Bazele imperiului Aldis au fost puse în anul 1991 de către răposatul George Naghi, fost lucrător în alimentaţie publică. În timp, Aldis a devenit un brand românesc de succes, în plină expansiune, atât pe piaţa românească, cât şi pe cea europeană. Pe lista proprietăţilor deţinute de familia Naghi se  află o pensiune agroturistică cu 30 de camere, o investiţie de aproximativ opt milioane de euro. Firma Aldis, fondată după Revoluţie, la care în prezent sunt angajaţi o mie de oameni, reprezintă o investitie de circa 70 de milioane de euro. Aldis Călăraşi se află printre marii jucători de pe piaţa procesatorilor de carne din România, cu afaceri de 97,6 milioane euro în 2010, procesând 15.000 de tone de carne/an. Familia Naghi figura în urmă cu 4 ani în topul Forbes cu o avere de 28 milioane de euro.
 

Vă recomandăm şi:

Mezelurile Aldis, cartea de vizită a Călăraşiului. Cum a ajuns oraşul din Bărăgan în Cartea Recordurilor

De 1 decembrie, cel mai mare producător de mezeluri din România vrea în Cartea Recordurilor. Aldis pregăteşte un cârnat de 60 de kilometri şi 45 de tone

Cum a petrecut miliardarul George Naghi fatidica zi de 7 august 2011. Ultimele cuvinte ale patronului Aldis: „Aşteptaţi-ne, venim repede!“

Imperiul Aldis, salvat de văduva milionarului George Naghi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările