MAI: Peste 2.800 de locuri, scoase la concurs pentru admiterea la şcolile de poliţie

MAI: Peste 2.800 de locuri, scoase la concurs pentru admiterea la şcolile de poliţie

Admiterea are loc în ianuarie 2019 FOTO Adevărul

Peste 2.800 de locuri vor fi scoase la concursurile de admitere pentru şcolile de agenţi şi subofiţeri ale MAI.Înscrierile se pot face până pe 23 noiembrie, iar examenele se desfăşoară în perioada 10 – 21 ianuarie 2019. Nu este limită de înălţime, trebuie doar să treci probele sportive.

 
La poliţie şi frontieră nu este limită de vârstă, trebuie doar să fii apt medical şi psihologic (pentru pompieri şi jandarmi trebuie să ai maxim 27 de ani). Poţi avea tatuaj, dar să nu fie vizibil în ţinuta de vară (cu excepţia candidaţilor la arma pompieri). Nu trebuie să ai studii universitare, doar bacalaureatul şi media la purtare să fie minim 9, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne pe pagina de socializare a instituţiei.
 
Locurile scoase la concurs sunt comune pentru femei şi bărbaţi, cu excepţia celor de la pompieri. Durata studiilor este de un an, iar examenul constă într-un test grilă la disciplinele Limba română şi Limba engleză sau franceză, respectiv matematică pentru pompieri. În concluzie, timp pentru înscriere ai… timp pentru învăţat este. Trebuie doar să vrei!
 
Locurile sunt arepartizate stfel: 1600 pentru poliţie, 280 pentru poliţia de frontieră, 700 pentru jandarmi şi 300 pentru pompieri.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: