Lux exorbitant. Averea uriaşă a reţelei care obliga tinere să facă sex pe bani în cluburi în Spania VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii călărăşeni au confiscat două maşini de lux FOTO IPJ Călăraşi
Poliţiştii călărăşeni au confiscat două maşini de lux FOTO IPJ Călăraşi

O avere impresionată au descoperit poliţiştii călărăşeni la o reţea de traficanţi de persoane. Banii fuseseră obţinuţi din exploatarea sexuală a mai multor tinere în cluburi din Spania. Traficanţii se lăfăiau în vile impunătoare, conduceau maşini de lux şi aveau conturile burduşite cu sute de mii de euro.

Oamenii legii au descins ieri la 12 adrese din judeţul Călăraşi şi au reţinut 6 suspecţi.

În urma activităţilor desfăşurate au fost ridicate 2 autoturisme, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, bijuterii din aur (în greutate de aproximativ 250 de grame), 28.375 de euro, 22.900 de lei, 1.490 de lire sterline, 20 de telefoane mobile, 1 tableta, 1 notebook, documente şi înscrisuri ce prezintă interes în cauză.

De asemenea, în vederea instituirii măsurii asigurătorii a sechestrului, pentru garantarea confiscării speciale şi extinse şi a reparării pagubei produse prin infracţiuni, au fost identificate bunuri mobile şi imobile, în valoare de aproximativ 1,5 milioane euro, astfel: 9 imobile de locuit, dintre care 3 imobile tip vilă, 6 terenuri, o fermă cu aproximativ 700 de animale, 3 utilaje agricole, 6 autovehicule şi mai multe conturi bancare, având un sold de aproximativ 120.000 de euro.

calarasi masina confiscata la perchezitii foto ipj calarasi

Poliţia a confiscat de la traficanţi două maşini de lux FOTO IPJ Călăraşi

Conform IPJ Călăraşi, 6 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori. La acţiuni, au participat şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Ialomiţa şi jandarmi. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Fete cumpărate de la alţi traficanţi

La data de  8 iunie,  poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub coordonarea  procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au efectuat 12 percheziţii, în judeţul Călăraşi, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de persoane şi trafic de minori.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2020, persoanele în cauză ar fi recrutat mai multe tinere, prin metoda „loverboy” sau prin cumpărare de la alţi traficanţi, le-ar fi cazat în mai multe imobile din municipiul Călăraşi, apoi le-ar fi transportat în Spania, unde ar fi fost exploatate sexual, în mai multe cluburi sau în locaţiile clienţilor.  

Pentru documentarea cauzei, a fost utilizat sprijinul EUROPOL, prin care s-a efectuat schimbul de informaţii cu partenerii din Spania, respectiv Poliţia Naţională (CGEF - UCRIF Central). La percheziţii au participat 2 ofiţeri de poliţie din cadrul Poliţiei Naţionale a Spaniei şi 2 ofiţeri de legătură din cadrul Ambasadei Spaniei la Bucureşti.

Vă mai recomandăm şi:

Pixul premierului nu mai semnează numirile oamenilor lui Orban

În plin scandal al deşeurilor, Poliţia Română ţine în garaj un scaner ultraperformant, încă neautorizat

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite