Lucrările privind înfiinţarea unei perdele forestiere de-a lungul A2, verificate de ministrul Apelor şi Pădurilor

Lucrările privind înfiinţarea unei perdele forestiere de-a lungul A2, verificate de ministrul Apelor şi Pădurilor

O perdea forestiere pe A2, în dreptul judeţului Călăraşi, printre priorităţile guvernanţilor FOTO Adevărul

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, prezent joi la Călăraşi, a verificat stadiul lucrărilor de realizare a perdelei forestiere de-a lungul Autostrăzii Soarelui.

 
Lucrările care se fac în judeţul Călăraşi sunt parte dintr-un program mai amplu, ”Programul naţional de realizare a perdelelor forestiere pentru protecţia autostrăzilor şi drumurilor naţionale”, aprobat la nivel naţional prin OUG 38/2014. Din cauza căderilor de zăpadă însoţite de vânturi puternice care provoacă depozitarea zăpezii pe partea carosabilă a autostrăzii A2, aceasta de cele mai multe ori devine impracticabilă. Pentru a preveni sau diminua producerea fenomenelor de depozitare a zăpezii pe partea carosabilă a autostrăzilor şi drumurilor naţionale se realizează acest proiect.

Aceste perdele forestiere îşi vor dovedi importanţa atunci când autostrăzile şi drumurile naţionale ale României vor fi în continuare practicabile, chiar şi în timpul iernilor cu viscol. Conducătorii auto vor evita situaţiile în care vor fi blocaţi ore în şir, în frig, aşa cum se întâmpla deseori pe A2, iar numărul situaţiilor în care drumurile vor fi închise se vor diminua drastic, a anunţat Roxana Paţurcă, senator de Călăraşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: