Lucrările pentru construirea celei mai moderne pieţe din Bărăgan, în grafic VIDEO

Lucrările pentru construirea celei mai moderne pieţe din Bărăgan, în grafic VIDEO

Aşa va arăta noua piaţă FOTO Facebook/PMC

Lucrările pentru construirea celei mai moderne pieţe din Călăraşi sunt în grafic. Demarate pe 17 iunie de către Primăria oraşului de pe malul Borcei, lucrările la noua piaţă fac parte dintr-un proiect de reabilitare a centrului vechi în valoare de aproximativ 6 milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Demolată în urmă cu aproape 2 ani după ce s-a constatat afectarea gravă a structurii de rezistenţă, un pericol iminent pentru comercianţii care îşi desfăşurau activitatea, autorităţile locale au început să construiască o nouă piaţă în centrul Călăraşiului. Lucrările se realizează după arhitectură tradiţional românească.
 
"După procedurile obligatorii de achiziţie publică, în toamna anului trecut a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie lucrări şi proiectare. Noua clădire a Pieţei Centrale şi reabilitarea centrului pietonal (ce se va realiza cu fonduri europene, aproximativ 6 milioane de euro) vor revitaliza zona centrală veche a oraşului", a explicat Daniel Ştefan Drăgulin, primarul Călăraşiului.
 
Autorităţile locale spun că îşi doresc o construcţie care să respecte specificul zonei, dar să iasă oarecum din obişnuit. "În toate discuţiile purtate cu specialiştii Primăriei ne-am dorit ca piaţa să arate în stilul architectural intebelic, să respecte un tipic românesc, de la material până la aspect. Terasa va arăta ca un pridvor românesc, acoperită cu ţiglă ceramică, se va folosi mult lemnul, vor fi suprafeţe vitrate mari, iar pavajul va fi multicolor", a precizat edilul.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: