Lucrările de 10 milioane de euro pentru modernizare reţelei de apă, nefinalizate. Şantierul se închide la vară

Lucrările de 10 milioane de euro pentru modernizare reţelei de apă, nefinalizate. Şantierul se închide la vară

Modernizare reţelei de apă a transformat oraşul într-un imens şantier Foto:I.S.

Proiectul CL8 privind extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi de canalizare, în valoare de 10 milioane de euro, care a înnebunit călărăşenii, nu a fost finalizat la 31 decembrie, aşa cum se anunţase.


Deşi sunt arătate cu degetul zilnic din cauza imensului şantier în care s-a transformat oraşul şi a gropilor care astăzi se sapă, mâine de astupă sau nu, poimâine se fac din nou, Primăria  spune că face tot posibilul pentru a elimina aceste neajunsuri şi că responsabilitatea nu-i aparţine.

“În procente, din discuţiile purtate cu cei de la Ecoaqua, pentru că ei sunt cei care coordonează activitatea, lucrările au fost realizate în proporţie de 80%. O astfel de lucrarea trebuia terminată în 2 ani şi jumătate, poate chiar 3. Este extraordinar, ţinând cont de amploarea lucrării, că s-a realizat în 7 luni. Ceea ce mă îngrijorează este că încă mai avem ţevi vechi de 40 de ani care pot ceda oricând şi provoacă avarii. Pe termen mediu ne gândim să mai accesăm fonduri europene pentru a înlocui şi aceste coloane învechite”, a spus primarul Daniel Ştefan Drăgulin.

Edilul a mai precizat că în câteva luni, lucrările vor fi finalizate şi că este foarte important că valoarea lucrării neexecutate, şi care va fi suportată din bugetul local, este mică. “În momentul în care am început acest proiect, noi am fost conştienţi de faptul că lucrările nu se vor finaliza. Condiţiile impuse de UE au fost ca decontările să se facă până la 31 decembrie 2015”, a spus primarul.
 

Vă recomandăm şi:

Lucrările pentru modernizarea reţelei de apă rămân deschise: doar 65% din proiectul de 10 milioane de euro a fost realizat

Modernizări pe datorie. Ce vrea să facă Primăria Călăraşi cu un credit de 25 milioane lei şi ce rată va plăti lunar

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările