Lecţii intensive de prevenire. "Ora antidrog altfel", un proiect adresat copiilor cu vârste între 10 şi 18 ani

Lecţii intensive de prevenire.

Copiii, instruiţi cum să nu cadă pradă consumului de droguri Foto:Arhivă Adevărul

Copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani vor participa la lecţii intensive de prevenire şi consiliere antidrog. Activităţile se înscriu în programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!, derulat în săptămâna 7 - 11 aprilie 2014.

În acest interval nu se organizează cursuri conform orarului obişnuit al unităţilor de învăţământ, ci vor avea activităţi educative extraşcolare, în conformitate cu un orar special.

Scopul acestui program este de a răspunde intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor preşcolari şi elevilor, prin stimularea participării la acţiuni variate, de valorizare a talentelor şi capacităţii acestora în diferite domenii.
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, va derula în şcoli şi licee activităţi de prevenire cu caracter non-formal – „Ora antidrog altfel”, adresată elevilor cu vârste între 10 şi 18.

Având în vedere buna colaborare a Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi şi instituţiile de învăţământ, specialiştii CPECA vor organiza, în funcţie de caracteristicile psihologice ale vârstei, de interesele şi aptitudinile copiilor, competiţii sportive – Liceul „Danubius” Călăraşi, desene pe asfalt – Grădiniţa cu Program Normal nr. 8 Călăraşi, vizionări de filme şi spoturi antidrog – Liceul Tehnologic Transporturi Auto Călăraşi, Colegiul Economic Călăraşi, Şcoala Gimnazială “Nicolae Titulescu”.
Un alt obiectiv al întâlnirilor îl reprezintă promovarea alternativelor de viaţă sănătoasă la consumul de droguri: sport, teatru, joc, dar şi implicarea în acţiuni de voluntariat.
 

Vă recomandăm şi:

Campanie antidrog în grădiniţe. Copiii, învăţaţi să adopte un stil de viaţă sănătos

Campanie antidrog: „Prea rebel să fii condus!“

Campania antidrog a Primăriei Iaşi: cheltuie 10.000 de euro pe pliante

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: